Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ονομαστήρια Μακαριωτάτου Aρχιεπισκόπου Aθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου - Ευχές από την Ι.Μ. Θηβών και Λεβσδείας

 


Η Βοιωτία καυχάται για τον προερχόμενο εκ των σπλάχνων της Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος στην 40χρονη διακονία Του πέτυχε την αναγέννηση της εκκλησιαστικής ζωής και του πνευματικού πολιτισμού της Βοιωτίας και ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών συνεχίζοντας αθόρυβα το έργο του με στόχο τον άνθρωπο και τη σωτηρία του.

Η υπό πάντων αναγνωρισμένη προσφορά Του στην Εκκλησία και στην Πατρίδα αποτελεί την επιβράβευση της πολύχρονης και κοπιώδους προσπάθειάς Του να ανακουφίσει τον πληγωμένο άνθρωπο, να δώσει γερές βάσεις στους νέους, να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση στους απόμαχους της ζωής προβάλλοντας το λόγο του Κυρίου: «ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου, καὶ τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν».

Στον εορτάζοντα πολυσέβαστο και πολυαγαπητό πνευματικό μας Πατέρα Ιερώνυμο η κατά Βοιωτίαν Εκκλησία καταθέτει την αγάπη της και τον σεβασμό της και εύχεται υιϊκώς υγεία, μακροημέρευση, δύναμη και πάσα εξ ύψους βοήθεια στην πολυεύθυνη διακονία Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: