Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

«Κόκκινος» συναγερμός σε Δυτική και Στερεά Ελλάδα για την κακοκαιρία Αντίνοος -Νέες εκτιμήσεις

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρμόδιες Αρχές πολιτικής προστασίας της χώρας, λόγω του επικείμενου «χτυπήματος» από την κακοκαιρία Αντίνοος. Το πρώτο «καμπανάκι» έκρουσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Λόγω των νέων προγνώσεων για την κακοκαιρία Αντίνοος από το πρωί πραγματοποιούνται συσκέψεις ανώτατων στελεχών της Πυροσβεστικής, με τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκηση.

Ταυτόχρονα, η ευρωπαϊκή υπηρεσία MeteoAlarm δημοσιοποίησε νέους χάρτες για την κακοκαιρία Αντίνοος, στην οποία εμφανίζονται με κόκκινη προειδοποίηση το Ιόνιο, η Ηπειρος και η Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια. 

Σε συναγερμό η χώρα για την κακοκαιρία Αντίνοος
Σύμφωνα με το MeteoAlarm, οι περιοχές που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη απειλούνται από «πολύ επικίνδυνα» καιρικά φαινόμενα, κατά τα οποία είναι πιθανή η πρόκληση «σημαντικών ζημιών και τραυματισμών». Στον χάρτη του MeteoAlarm, με πορτοκαλί σήμανση, που συνοδεύεται με την πρόγνωση για «ισχυρές καταιγίδες» βρίσκονται οι Αττική, Πελοπόννησος, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.  Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για την κακοκαιρία Αντίνοος, με 7 βασικές συμβουλές αυτοπροστασίας.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: