Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Στ. Πέτσας: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

Αβάσιμη και υποκριτική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την κριτική για πρόθεση συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι οι αρμοδιότητες επιστρέφουν εκεί που ήταν στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης: Στον αρμόδιο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό που εκτελεί και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.
Μιλώντας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ο χώρος των ΜΜΕ έχει πληγεί από την πολυετή κρίση, σημειώνοντας ότι η νέα ψηφιακή εποχή έχει δημιουργήσει καινούργιες ευκαιρίες και έχει μεταβάλει τον τρόπο που όλοι ενημερωνόμαστε.
Για να ανταποκριθούμε λοιπόν στις νέες προκλήσεις, η κυβέρνηση σχεδιάζει:
-Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
-Αναδιοργάνωση της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.
-Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματος της.
 -Επαναπροσδιορισμό του brand Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ώστε να καταστεί συνώνυμο της αντικειμενικής, άμεσης, πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από συνέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
-Άρση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα, τη διαφάνεια, αλλά και την αναγκαία νομοθετική σταθερότητα που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των μέσων και τις θέσεις εργασίας στον κλάδο.
-Εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου για τον πανελλήνιο, περιφερειακό και τοπικό Τύπο.
 -Μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας 1808/2018 για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων.
 -Χάραξη εθνικής οπτικοακουστικής πολιτικής μέσω της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας σε όλες τις αρμόδιες ομάδες εργασίας οπτικοακουαστικών θεμάτων του Συμβουλίου της Ε.Ε».
Ο κ. Πέτσας μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι  «στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή να γυρίσουμε σελίδα» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει πράξει το ολοκληρωμένο σχέδιο που κατέθεσε προεκλογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: