Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Άμεσα αντέδρασαν Δήμος Ορχομενού και Π.Ε.Βοιωτίας και ψέκασαν ξανά τον Παστέλικα - Μόνιμη λύση ζητά η τοπική κοινωνία!

Ο Παστέλικας και το χρόνιο πρόβλημα με τα λιμνάζοντα νερά – ιδιαίτερα στο κομμάτι που διασχίζει την Τ.Κ. Κάστρου στο Δήμο Ορχομενού – έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα ανέδειξε ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ζυγογιάννης, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή και την Π.Ε.Βοιωτίας να δράσουν με άμεσα μέτρα, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος μολύνσεων των κατοίκων από τα κουνούπια, μέσα στην γενικότερη ανυπόφορη εικόνα.  
Στο Δημοτικό μας συμβούλιο, τώρα, όπως ήταν φυσικό, έγινε πολύ κουβέντα, ακούστηκαν ένθεν και ένθεν πολλές και ενδιαφέρουσες αλήθειες για την διαχρονική και σταθερά προβληματική εικόνα του ποταμού που καταλήγει στην μεγάλη καταβόθρα στην περιοχή του Νέου Κοκκίνου, με κυριότερες: Τον άμεσο ψεκασμό και καθαρισμό  του ποταμού, με παράλληλα άντληση σε ψηλότερο σημείο για να κυλάει το νερό και να μην μένει στάσιμο κυρίως μέσα στον οικισμό.
Η «γκρίνια» των συμβούλων προκάλεσε και την άμεσα ενεργοποίηση της Δημοτικής Αρχής, με τον Δήμαρχο κ. Λουκά Υπερήφανο να ζητά από την Π.Ε. Βοιωτίας και να γίνεται στο επόμενο 24ωρο ψεκασμός με τη μέθοδο του drone από την εταιρεία Βιοεφαρμογές – όπως βλέπετε στα βίντεο που εξασφαλίσαμε κατ` αποκλειστικότητα – που έγινε την περασμένη  Παρασκευή στον Παστέλικα…
Το θέμα ανέδειξε και το Star Κεντρικής Ελλάδας μέσα από το σχετικό του ρεπορτάζ, στο οποίο οι κάτοικοι ζητούν μια οριστική και μόνιμη λύση …Δεν υπάρχουν σχόλια: