Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ενίσχυση της ασφάλειας με την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών

Άμεσα προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών από την ελληνική αστυνομία, η οποία σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία η πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα ενταχθούν στο δυναμικό της ελληνικής αστυνομίας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη για την επιλογή τους, θα ακολουθήσει τρίμηνη εκπαίδευση και μέχρι το τέλος του έτους θα αναλάβουν υπηρεσία.
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, η προκήρυξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., θα έχει εκδοθεί, πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αφού δημοσιευτεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Ήδη είναι έτοιμα κάποια σχέδια προκηρύξεων, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία.
Σημειώνεται ότι δημοσιεύτηκαν ήδη στο ΦΕΚ οι αποφάσεις περί των προσόντων για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών, το οποίο καθορίζει ακριβώς τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ως Ειδικοί Φρουροί προσλαμβάνονται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), οι οποίοι, εκτός των άλλων, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:
Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού, δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, δεν φέρουν τατουάζ, είναι σωματικά και ψυχικά υγιείς, έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ, οι άνδρες έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία, «έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, οι οποίες εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους», ενώ δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών, ανεξάρτητα αν έχουν καταδικαστεί ή όχι.
Πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις αποτελούν:
  • Η καλή γνώση αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον (Β2).
  • Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης ή ως επαγγελματιών οπλιτών.
  • Ο υποψήφιος να είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει δολοφονηθεί ή τραυματισθεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
  • Ο υποψήφιος να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
  • Η κατοχή πτυχίου δημοσίου ΙΕΚ ειδικότητας «στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών».
  • Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.
Μετά την προκήρυξη του αρχηγού, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους, μέχρι την ημερομηνία που θα καθορίζεται από την προκήρυξη.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: