Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

O Βοιωτός βραβευμένος μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κατής παρουσιάζει τη νέα σειρά μουσικών βίντεο με τις ομορφιές της Ελλάδας!

Πριν μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε το νέο μουσικό βίντεο του πολυβραβευμένου σε Αμερική, διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Κατή. O συνθέτης, γνωστός για την επική συμφωνική - ορχηστρική του μουσική, καθώς και τις hard rock και epic metal μελωδίες του με το συγκρότημα «Εξόριστοι» , αυτή την φορά εκπλήσσει με μελωδίες που αγγίζουν κι αγκαλιάζουν το παλαιό ελαφρολαϊκό ποιοτικό άκουσμα της δεκαετίας 1965 – 1975. Για την ακρίβεια πρόκειται για συνθέσεις του (χωρίς στίχο) που εκδόθηκαν στις ΗΠΑ και την Βρετανία το 2004 και 2010 από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους μουσικής παραγωγής για Media (κινηματογράφο, τηλεόραση κλπ). 

Το 2004 η αμερικανικής εταιρεία παραγωγής Abaco Library, από την Florida, θυγατρική της μεγαλύτερης film music library στον κόσμο, βρετανικής Boosey & Hawkes (Cavendish Music), προτείνει στον Δημήτρη Κατή την σύνθεση ολόκληρου μουσικού έργου από 10 διαφορετικά κομμάτια, για διαφημιστικά σποτς που χρειαζόταν το Fox Sports News και άλλα μέσα. Μετά από μερικά χρόνια, η αμερικανική Transition Music που εδρεύει στο Los Angeles εξέδωσε κι άλλα έργα του συνθέτη με world/ethnic/greek folk μουσική. Στο μουσικό βίντεο επίσης περιλαμβάνονται, ελληνικές δημοτικές μουσικές συνθέσεις του δημιουργού, καθώς και νησιώτικα από την ελληνο-καναδική παιδική όπερα "Paul & Lara" σε στίχους Justine Frangoulis, που ερμηνεύει ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός γιός του αειμνήστου βαρυτόνου Τζων Μοδινού.

Έτσι λοιπόν αρκετά χρόνια μετά, ο συνθέτης αποφασίζει να συμπεριλάβει, μερικά από αυτά τα κομμάτια του στο νέο του μουσικό βίντεο με τίτλο “GREEK SPIRIT 1”. Πρόκειται για μια φωτογραφικά ρομαντική και ταξιδιάρικη προβολή της ομορφιάς της Ελλάδας μέσα από τον φακό του ίδιου του συνθέτη, που ως γνωστόν πέρα από συνθέτης, στιχουργός κι επαγγελματίας δημοσιογράφος, είναι και φωτογράφος/κινηματογραφιστής 30 χρόνια τώρα. Ομορφιές της Αθήνας, της ευρύτερης Αττικής αλλά και Βοιωτίας απεικονίζονται χαρούμενα και «ποιητικά» στο 1ο αυτό μέρος της σειράς «Greek Spirit». Ακολουθεί σύντομα και "Greek Spirit 2".q5bB5V-L
Ελπίδα Κατή, Δημήτρης Κατής 
To κερασάκι της τούρτας, είναι η λιτή, νεανική και συγχρόνως απαραίτητη και γλυκά καλοκαιρινά χαρούμενη συμμετοχή της κόρης του συνθέτη, Ελπίδας Κατή, μαθήτριας της Β’ λυκείου, που «συνταξιδεύει» αρμονικότατα με την εικόνα, ως επισκέπτρια από το εξωτερικό, στις ομορφιές της Ελλάδας. Η Ελπίδα έχει πάρει μέρος σε πολλά μουσικά videos του πατέρα της από το 2008 σε ηλικία 6 ετών. Είναι κόρη της Άννας, για την οποία ο συνθέτης και στιχουργός Δημήτρης Κατής είχε γράψει την περίφημη ροκ/μεταλ μπαλάντα "Άννα" το 1992, στο τρίτο άλμπουμ των "Εξόριστων", " Ο Λυτρωτής".  Το μουσικό βίντεο βασίζεται στην ωραία μουσική και στην περίφημη φωτογραφία, αποφεύγοντας τις πολυφορεμένες υπερβολές με drones, και αποτελεί ένα είδος μουσικού ντοκιμαντέρ, δεκαοκτώ λεπτών. Ήδη το βίντεο εστάλη στις ελληνικές πρεσβείες ανά τον κόσμο καθώς και σε ομογενείς φορείς, έτσι ώστε να προωθήσουν τις ομορφιές της χώρας μας. Μια πρώτη επίσημη θετικότατη ανταπόκριση, ήταν εκείνη του επίτιμου προξένου της Νέας Ζηλανδίας, κ. Γεώργιου Νεονάκη, ο οποίος εξέφρασε με θέρμη τον θαυμασμό και την αγάπη στο συγκεκριμένο έργο. Δεν έχετε παρά να απολαύσετε το Video σε Facebook και YouTube, αντίστοιχα.
Πηγή https://www.protothema.gr/culture/music/article/903757/oi-ellinikes-omorfies-mesa-apo-ti-mousiki-kai-ton-fako-tou-dimitri-kati/?fbclid=IwAR1c-9DGcUi8zgMhYSLa-vGeBAHW1zaAO-rK-LG3IjuO60NyBauY5IJc65w

Δεν υπάρχουν σχόλια: