Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Ο ΑΣ Ορχομενού προσφέρει υποτροφία στο μεταπτυχιακό του EAΠ “Γεωργία Ακριβείας”

Ο ΑΣ Ορχομενού προσφέρει πλήρη υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με θέμα “Γεωργία Ακριβείας”. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν και να γίνουν αποδεκτοί από το ΕΑΠ, και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Η υποτροφία θα δοθεί σε αυτόν που θα πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία στο τέλος του προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει 6μηνη διάρκεια (Οκτώβριο 2019 – Φεβρουάριο 2020).

Βασική προϋπόθεση είναι:
1. Να είναι μέλος του Συνεταιρισμού
2. Να είναι κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
3. Να έχει πτυχίο Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 ή ανώτερο, ή να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι γνώστης της αγγλικής γλώσσας και μπορεί να κατανοήσει αγγλικά κείμενα

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το παρακάτω κείμενο.

Προκήρυξη κύκλου σπουδών στη γεωργία ακριβείας από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο 
Τον τρίτο κύκλο σπουδών του προγράμματος «Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας» ανακοίνωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών στη γεωργική παραγωγή.

Ειδικότερα, παρέχονται βασικές γνώσεις εφαρμογής μεθοδολογιών Γεωργίας Ακριβείας (ΓΑ) στη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων με έμφαση στην ορθολογικότερη εφαρμογή του αρδευτικού νερού, λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τελικά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής παραγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της γεωργίας ακριβείας, τα κύρια συστήματα που την απαρτίζουν, την υιοθέτησή της σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την εφαρμογή της σε διαφορετικές καλλιέργειες. Επίσης, θα εξειδικευτούν στη χρήση τεχνολογιών ευφυούς γεωργίας στη διαχείριση αρδευτικού νερού, λιπασμάτων και φυτοπροστασίας.

Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, μέσω του προγράμματος καλύπτονται βασικές και προχωρημένες έννοιες που σχετίζονται με τα οικονομικά της αγροτικής παραγωγής και με τη μεθοδολογία που απαιτείται για την ανάλυση, διαχείριση και αποδοχή της γεωργίας ακριβείας στον αγροτικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναλυθούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και οι μέθοδοι σχεδιασμού, οργάνωσης και οικονομικού προγραμματισμού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Τέλος το πρόγραμμα στοχεύει στην παρουσίαση της μεθοδολογίας εκπόνησης επενδυτικών σχεδίων, σε συνδυασμό με το κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων (Γεωτεχνικοί, Επιστήμες της Πληροφορικής, Προγραμματιστές Η/Υ, Ηλεκτρονικoί, Μηχανολόγοι, Τοπογράφοι κ.α.) που δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε τομείς εφαρμογής νέων τεχνολογιών στη πρωτογενή παραγωγή.

Ο ρυθμός επέκτασης και διείσδυσης των νέων αυτών τεχνολογιών στη γεωργική παραγωγή εμφανίζεται αλματώδης, συμβάλλοντας στη ραγδαία αύξηση ζήτησης επιστημόνων με εξειδίκευση στον εν λόγω τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 20/9/2019 εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: