Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Ορχομενό με ομιλήτρια την υποψήφια βουλευτή Βοιωτίας, Νατάσα Τάτση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κεντρική πλατεία Ορχομενού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/6  προεκλογική συγκέντρωση  του Κ.Κ.Ε. με ομιλήτρια την υποψήφια βουλευτή Βοιωτίας του Κόμματος, Αναστασία (Νατάσα) Τάτση, Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και προλόγισε το μέλος του Αγροτικού Τμήματος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Γκικόπουλος.  

Παρατίθεται η ομιλία

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στις μέρες που απομένουν για τις εκλογές στις 7 Ιούλη συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, πόρτα - πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο για να μην πιάσει τόπο το πονηρό επιχείρημα της «χαμένης ψήφου» που επιστράτευσαν Τσίπρας και Μητσοτάκης. Χαμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που τον ματώνουν χρόνια τώρα.
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο. Είναι πραγματικά η μόνη κερδισμένη, γιατί την επόμενη μέρα θα κατατεθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Θα την βρει μπροστά του ο λαός στους αγώνες για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική. Για να κατακτήσουμε όσα έχουμε σήμερα ανάγκη. Δίνουμε τη μάχη και για να μην «σκορπίσει» η ψήφος μας. Αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες, όλοι οι μηχανισμοί, τα επιτελεία του συστήματος, τα ίδια τα αστικά κόμματα, δουλεύουν κυριολεκτικά στο φουλ, για να εντείνουν τα διλήμματα και τους εκβιασμούς, να εγκλωβίσουν ξανά το λαό, στην ίδια αδιέξοδη, μίζερη λογική: Να επιλέγει ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα κακά, αυτό που φαντάζει κάπως …πιο ανεκτό, ανάλογα με τα κριτήρια του καθενός. Αυτή ακριβώς, όμως, είναι η λογική που μας έφερε ως εδώ. Είναι η λογική που θεωρεί δεδομένα όσα χάσαμε μέχρι σήμερα, θεωρεί δεδομένο ότι θα χάσουμε κι άλλα και απλά ψάχνει, με ποιον θα χάσουμε τα λιγότερα!
Όλοι παίζουν τα ρέστα τους προκειμένου έστω και στη ζούλα, στα μουλωχτά, χωρίς πολλή  συζήτηση, να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα δίνει την άνεση στο ίδιο το σύστημα, ατάραχο και πιο επιθετικό, να συνεχίσει να τσακίζει δικαιώματα, να φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες του λαού και των παιδιών του… Κόντρα στους χαμηλούς τόνους, όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε πολύ κρίσιμες εκλογές! 
Ο εργάτης, ο άνεργος, ο αγρότης ,ο αυτοαπασχολούμενος και δω στον Ορχομενό , σε όλη την Βοιωτία , μπορεί να σκεφτεί και να αξιοποιήσει όλη την πείρα των προηγούμενων χρόνων. Να θυμηθεί τι έγινε διαλέγοντας έναν από τους δύο, ως δήθεν μικρότερο κακό.
Έτσι:

  • Για να μην γίνουμε η γενιά των 700 ευρώ φτάσαμε στη γενιά των 400 και στα 300.
  • Για να κρατήσουμε μια θέση εργασίας μας την μοίρασαν στα δύο και στα τρία.
  • Για να σώσουμε τις συντάξεις, φτάσαμε στα επιδόματα πείνας για παλιούς και νέους συνταξιούχους.
  • Για να απαλλαγούμε από τον ΕΝΦΙΑ, φτάσαμε σήμερα να πληρώνουμε όχι μόνο τον ΕΝΦΙΑ αλλά και νέους φόρους και χαράτσια.
  • Για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φορτωθήκαμε ένα τρίτο που όλοι μαζί ψήφισαν.
  • Για να διαγραφεί ένα χρέος που δεν το δημιουργήσαμε, βρεθήκαμε με ένα ακόμα μεγαλύτερο χρέος που το φορτωθήκαμε εμείς και τα δισέγγονά μας.
  • Για να γλυτώσουμε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ φορτωθήκαμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ το ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή χέρι χέρι με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ και πολιτικά ρετάλια από το παλιό χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ.
  • Και τελικά, από το μικρότερο κακό, πηγαίνουμε πάντα σε ένα μεγαλύτερο κακό!


Φτάσαμε στις παροχές ψίχουλα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο λαό 1 από τα 10 που του έχει κλέψει, ενώ τα υπόλοιπα 9 τα δίνει ως δώρο στο κεφάλαιο. Και θέλει να του πει ο λαός κι ευχαριστώ! Κι αυτό το ευχαριστώ, αν γίνει ψήφος θα είναι η έγκριση για τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης. Δεν είναι ανάγκη ο λαός μας να είναι πάντα ο χαμένος!
Ό,τι κέρδισε στο παρελθόν και ό,τι κερδίζει και σήμερα, το κερδίζει με τον αγώνα του και με το ΚΚΕ μπροστά. Όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός.
Απευθυνόμαστε σε όσους ακόμη αναρωτιούνται:
Μα είναι ίδιοι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης; Όχι  απαντάμε έχουν και διαφορές.  Οι επιμέρους διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αποτελούν οξυγόνο για το σύστημα και για το παιγνίδι που παίζουν σε βάρος του λαού.
Άλλωστε έτσι παίζεται, έτσι παιζόταν πάντα το δικομματικό παιχνίδι.
Το σύστημα της διαφθοράς και της σαπίλας, δεν έχει ανάγκη δύο εντελώς ίδια κόμματα. Έχει ανάγκη και αυτόν που ωμά και κυνικά, ολοκάθαρα, θα διατυπώνει τις εντολές του κεφαλαίου, όπως κάνει ο Μητσοτάκης, έχει όμως ανάγκη και αυτόν που θα τις υλοποιεί -πολλές φορές και πιο αποτελεσματικά- αλλά είτε θα τις κρύβει, είτε θα τις εμφανίζει ως φιλολαϊκές, μάλιστα με προοδευτικό προσωπείο, όπως ακριβώς κάνει ο Τσίπρας.
Η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων τύπου ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή ακριβώς: Να ξεγελούν, να παραπλανούν και να εμφανίζουν, ό,τι πιο αντιδραστικό και βάρβαρο, ως προοδευτικό και καινοτόμο. Οι διαφορές που έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν είναι το καθοριστικό στην πολιτική τους, είναι απλώς η προϋπόθεση, για να προχωρά απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική και από τους δύο.  Αυτά συνέβαιναν και με κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτά συμβαίνουν αυτούσια και με ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα νόημα, καμία σημασία δεν έχει αν η ψαλίδα θα είναι 10 ή 7 μονάδες ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο. Υπέρ του λαού, υπέρ της νεολαίας, υπέρ των δίκαιων διεκδικήσεων και αιτημάτων μετράει μόνο το πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ! Την ψήφο στο ΚΚΕ οι αγρότες , οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι  θα την βρουν δίπλα τους την επόμενη μέρα. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για όλα όσα έχουμε ανάγκη. Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί για όλα αυτά και να πάρει θέση... Να πάει στην κάλπη και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Να θυμηθεί... όταν χρειάστηκε να αντιδράσει, βρήκε δίπλα του την αποχή;  Υπερασπίστηκε μήπως η αποχή τους απλήρωτους εργαζόμενους που συνεχίζουν να είναι εκατοντάδες χιλιάδες ή τους απολυμένους;
Το σύστημα όσους  δεν τους έχει στο χέρι, τους θέλει στην αποχή και την αδράνεια, στην "απ’ έξω" για να έχει λυμένα τα χέρια του, να μην του βάζει εμπόδια η πάλη και η διεκδίκηση. Στις ευρωεκλογές η αποχή έφτασε το 40% και στους νέους ήταν πολύ μεγαλύτερη.Εμπόδισε αυτό τη Νέα Δημοκρατία να βάψει τον χάρτη μπλε;
Εμπόδισε μήπως τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει το τροπάρι του ότι τάχα εκφράζει τις ανησυχίες του λαού;… Εμπόδισε μήπως τους φασίστες;
Όλοι αυτοί πήγαν, ψήφισαν και τώρα μιλάνε στο όνομα μας.
Ας τους κόψουμε, λοιπόν, τον αέρα για να δώσουμε νέα πνοή στους καθημερινούς και μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Να πεισμώσουμε με  την αλαζονεία και το ύφος τους, ισχυροποιώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Αυτή είναι η σίγουρη, η μόνη χρήσιμη, η αγωνιστική επιλογή για κάθε εργαζόμενο που ασφυκτιά από τη ζωή και το μέλλον που  έχουν διαμορφώσει για αυτόν και τα παιδιά του.  Τη φλόγα της ανατροπής που μόνο το ΚΚΕ εκφράζει, τη φλόγα που μένει αναμμένη σε όλες τις συνθήκες... πρέπει όχι μόνο να τη διαφυλάξουμε γιατί είναι το φως μέσα στα σκοτάδια τους, αλλά να τη μετατρέψουμε σε "φωτιά" για να σαρώσει όσους σήμερα σαρώνουν τα όνειρα και τα θέλω μας. 
Το ΚΚΕ μπορεί, θέλει και θα πρωταγωνιστήσει για αυτήν την υπόθεση.
Έχει σχέδιο και πρόταση για το σήμερα και το αύριο που μπορεί να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να μεταφραστούν σε μία καλύτερη ζωή για όλους.
Για να είναι ο λαός πραγματικά αφέντης, με την εξουσία και τον πλούτο που παράγει να είναι στα δικά του χέρια και όχι στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Να, λοιπόν, γιατί, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, την επόμενη κυβέρνηση, από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το ΚΚΕ.
Γιατί το ΚΚΕ έχει για θέσεις του τα δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, που πιθανά να είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε με την άκρα δεξιά, ξέπλυνε και ξαναέστρωσε το έδαφος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έσπειρε την απογοήτευση, δικαίωσε μνημόνια, τους φόρους και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Κι ενώ προσπαθεί να παρουσιαστεί ως το αντίπαλο δέος στη συντήρηση έχει γίνει ο καλύτερος χορηγός της συντήρησης.
Δεν μπορεί να είναι ούτε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που ήδη βάζει όρους για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση της ΝΔ ή ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργώντας σαν τσόντα όποτε του ζητηθεί. Ούτε φυσικά ο Βαρουφάκης που ως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο αρχιτέκτονας του  τρίτου μνημονίου και προξενητής του Τσίπρα με τον διεθνή τοκογλύφο Σόρρο ή ο Βελόπουλος, με τις γνωστές κεραλοιφές και τις επιστολές που ανταλλάσσει με τον Ιησού, αλλά και τις ακροδεξιές θέσεις. Δεν συζητάμε βέβαια καν για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που πρέπει να εξαφανιστεί και από τη Βουλή και από παντού.

Φίλες και φίλοι, Ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε. 
Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο με όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί. Ξέρουμε ότι δρούμε σε συνθήκες αρνητικού συσχετισμού στην Ελλάδα και διεθνώς, με το κίνημα σε υποχώρηση. Αλλά δεν κάνουμε πίσω, δεν το βάλαμε ποτέ κάτω! Παλεύουμε αυτός ο αρνητικός συσχετισμός να αλλάζει. Δεν υποτασσόμαστε.
Το ΚΚΕ είναι ΕΔΩ για όσους δεν θέλουν να παραδοθούν οι έννοιες της προόδου, του αγώνα, της ανατροπής στη σφαίρα του ανέφικτου και του "δεν υπάρχει εναλλακτική".
Το ΚΚΕ είναι ΕΔΩ τη στιγμή που πήρε ο άνεμος δυνάμεις και κόμματα που βάλανε πλάτη στις αυταπάτες και πολλαπλασιάστηκαν τελικά τα αδιέξοδά τους. Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι , εκτιμούν και παρακολουθούν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Είναι χιλιάδες αυτοί που έχουν κατοχυρώσει στη συνείδηση τους ότι το ΚΚΕ, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της υποταγής με τη σημαία της σύγκρουσης, του δίκιου, της ανατροπής, είναι ΕΔΩ για κάθε νέο και νέα , για κάθε έναν από εμάς ,που δεν παραδίνεται. Κανένας δισταγμός, καμία χαμένη ψήφος στις εκλογές. Με την πιο πλατιά στήριξη του ΚΚΕ δυναμώνει η φωνή ότι όλα αλλάζουν με τη μαζική, επιθετική πάλη του λαού και της νεολαίας, με στόχο την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας. Για πιο δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, να σπάει την ομοφωνία των υπόλοιπων κομμάτων στη στήριξη των λίγων εις βάρος των πολλών, να αποκαλύπτει, να εμποδίζει, να διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα της νεολαίας.
Για πιο δυνατό ΚΚΕ στο λαϊκό κίνημα, εκεί που κρίνονται τελικά όλα.
Γιατί ξέρουμε ότι σε χώρους δουλειάς, την ίδια στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί πιο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, γίνονται απολύσεις, μειώσεις μισθών, κλείνουν επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα υπάρχουν κινητοποιήσεις με την καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών, αποσπούν νίκες, αντιπαλεύουν την εργασιακή ζούγκλα. Σας καλούμε όλους και όλες στη μάχη,  με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να είναι η 7η Ιούλη εφαλτήριο αντίστασης, αντεπίθεσης, αισιοδοξίας. Γιατί ιδιαίτερα για το νομό μας είναι πολύ κρίσιμη αυτή η μάχη. Κρίνεται δηλαδή αν ο λαός της Βοιωτίας θα αποδώσει την έδρα του νομού εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή στο ΚΚΕ, γκρεμίζοντας τους δολοφόνους της ΧΑ  από την 3η θέση και να μην τη σκορπίσει σε άλλα κόμματα μιας χρήσης, που ακολουθούν επίσης αντιλαϊκές πολιτικές που βασανίζουν και το λαό της Βοιωτίας, όπως και ολάκερο τον ελληνικό λαό. Αυτήν, λοιπόν, τη δύναμη ζητάμε να μας δώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: