Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Στις 19 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση στη ΛΑΡΚΟ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας με θέμα «αποτίμηση της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου με τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την ενημέρωση που λάβαμε από αυτή για τον ερχομό μεταλλεύματος από τη Γουατεμάλα».

Η Διοίκηση για το θέμα της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας μας είπε πως « ό,τι  έχουμε συμφωνήσει μέχρι σήμερα ισχύει  , αλλά για να προχωρήσει στην υπογραφή της θα πρέπει να ενημερώσει την καινούργια πολιτική ηγεσία και εφόσον δεν έχει πρόβλημα η νέα πολιτική ηγεσία , τότε η σύμβαση θα υπογραφεί».  Με χρονικό ορίζοντα στις 17 Ιουλίου μας ζήτησε «να περιμένουμε  να  έρθει σε επαφή με τη νέα πολιτική ηγεσία».

Επίσης μας ενημέρωσε  για τον ερχομό μεταλλεύματος από την Γουατεμάλα στο εργοστάσιο της Λάρυμνας . Στις 27 Ιουλίου θα έρθουν 24.000 τόνοι.

Για πρώτη φορά η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ μας είπε «ότι η επαφή με την εταιρεία τelf έγινε σε συνεννόηση με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχο έχει ότι αν το εργοστάσιο δέχεται αυτό το μετάλλευμα , να προχωρούσαν σε συνεργασία  με την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ένα σχέδιο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή».

Η θέση του Σωματείου είναι ότι όσο οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τη σύμβαση συνεργασίας που έχουν κάνει γι αυτό το πείραμα και αν προκύπτει ιδιωτικοποίηση  μέσα από αυτό, είμαστε κάθετα αντίθετοι . Επίσης αντίθετοι είμαστε στην πραγματοποίηση κάθε πειράματος  όσο δεν μας πείθουν για την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων αλλά και τα οφέλη που μπορεί να έχει η ΛΑΡΚΟ μέσα απ αυτό.

Για εμάς , από την ενημέρωση που λάβαμε , προκύπτει παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ , στα πλαίσια του σχεδίου της τριχοτόμησης. Περιμένουμε από τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να ενημερώσει τουλάχιστον τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Διοικητικό της Συμβούλιο για τη συμφωνία  που έχει συνάψει με την Telf . Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα  για  τη σύμβαση μεταξύ ΛΑΡΚΟ και telf αλλά και για την Σ.Σ.Ε των εργαζομένων. 

 Μετά τα νέα δεδομένα,  ομόφωνα αποφασίσαμε τη μεταφορά της προκηρυγμένης  Γενικής Συνέλευσης για αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 ,  για την επόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 στις 10 το πρωί στο κινηματογράφο Ίλιον με θέματα :« Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ενημέρωση για την πορεία της ΛΑΡΚΟ» .

Εάν μέχρι τις 19 Ιουλίου 2019 δεν έχουμε θετικές εξελίξεις για το θέμα της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας και αν τεκμηριωθεί ότι μέσα από αυτό το πείραμα δεσμεύεται η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ ,  η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου στη γενική συνέλευση είναι κινητοποιήσεις.
                                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                    Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                       Π. ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: