Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Απόστολος Δαγδελένης: Όπου κι` αν βρεθεί σκορπά Θήβα και Πολιτισμό!


Πρόσωπο που κατάφερε να ταυτιστεί με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, όχι μόνο ως ο «μακροβιότερος» μέχρι σήμερα Πρόεδρός της, αλλά κυρίως μέσα από την ίδια του την προσωπικότητα, το ήθος και την επικοινωνία του με τους άμεσους και έμμεσους συνεργάτες του, τα ΜΜΕ και φυσικά τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου τους. Ο τ. Πρόεδρος κ. Απόστολος Δαγδελένης δεν θα μπορούσε να λείπει και αυτό το προσκύνημα που πραγματοποίησαν Πρόεδροι και μέλη Μικρασιάτικων Σωματείων απ` όλη την Ελλάδα, αυτές τις μέρες στην Σμύρνη και στα παράλια της Ιωνία.
Ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, ο κ. Δαγδελένης πρόσφερε στην Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη ένα αντίγραφο του Κάδμου, σύμβολο της ιστορικής πόλης των Θηβών, καθώς μέσα του κουβαλά τόσο την  νοσταλγία για τις πατρογονικές εστίες της οικογένειάς του αλλά και τη δική του γενέτειρα, την αγαπημένη του Θήβα. Ενδεικτική είναι η δική του δήλωση μέσα από τη σελίδα του στο fb με αφορμή αυτό το ταξίδι ζωής. «Στη Σμύρνη βρέθηκα ως εκπρόσωπος της Ο.Π.Σ.Ε. μεταφέροντας τους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο Αντώνη Οραήλογλου και το Δ.Σ., αλλά και την στήριξη της Ομοσπονδίας στις προσπάθειες που καταβάλει η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια.
Μου δόθηκε ωστόσο η δυνατότητα να της προσφέρω το σύμβολο του ιδρυτή της Θήβας, Κάδμου, και να μεταφέρω την διάθεση μας να ανοίξουμε μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ της Σμύρνης και της Θήβας» αναφέρει ο κ. Δαγδελένης.
Όπου κι` αν βρεθεί σκορπά Θήβα και Πολιτισμό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: