Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Νταβαλούμης, Φουρτάκας, Βασιλείου και Κατσαβριάς απαντούν στη Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών Ακραιφνίας και την καλούν ... να ανακαλέσει!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η απόσχιση ή όχι της τοπικής κοινότητας Ακραιφνίας από τον Δήμο Ορχομενού, δεν αποτελεί βούληση του καθενός από εμάς ή του Δήμου Ορχομενού, αλλά προϊόν νομοθετικής βούλησης. Τα όσα ισχυρίστηκε και διέδωσε ο συντάκτης ή οι συντάκτες του κειμένου για την απόσχιση και μάλιστα ετεροχρονισμένα με σκοπό να βλάψουν την τιμή και υπόληψή μας και να πλήξουν την εικόνα μας ως πολιτών , συμβούλων, αντιδημάρχων, δημιουργώντας ανακριβή εντύπωση στους δημότες του Ακραιφνίου και μάλιστα σκόπιμα σε περίοδο που σχηματίζονται ψηφοδέλτια και συνδυασμοί, μας οδηγεί στο να τους θέσουμε το παρακάτω βασικό ερώτημα:
Γιατί τώρα η ανακοίνωση – καταγγελία αυτή και όχι προ πολλού , και πού αποσκοπεί ή τί θα επιλύσει;
Εξηγώ (για εκείνους που δεν γνωρίζουν) τον ορισμό του ''πολιτικού πολιτισμού'' :
''Πολιτικός πολιτισμός'', λοιπόν, είναι το σύνολο των πεποιθήσεων, στάσεων και συναισθημάτων, που δίνουν την τάξη και το νόημα σε μια πολιτική διαδικασία και τα οποία παρέχουν τις βασικές προϋποθέσεις και τους κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος.
Κλείνω την σημερινή μου ανάρτηση με αυτό που πολύ σωστά είχε πει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Edward R. Murrow (1908-1965) :
  • Για να είσαι πειστικός, πρέπει να είσαι πιστευτός.
  • Για να είσαι πιστευτός, πρέπει να είσαι αξιόπιστος.
  • Για να είσαι αξιόπιστος, πρέπει να είσαι αληθινός.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ
Απάντηση :
Ιωάννη Νταβαλούμη του Δημητρίου, κατοίκου Μαυρόγειας
Ιωάννη Φουρτάκα του Αναστασίου, κατοίκου Κόκκινου
Αλέξανδρου Βασιλείου του Στυλιανού, κατοίκου Ακραιφνίας
Δημητρίου Κατσαβριά του Θεόφιλου, κατοίκου Ακραιφνίας
Προς την :
«Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών Ακραιφνίας»
Κατόπιν της από 28/02/2019 ανακοίνωσης- καταγγελίας σας και προς ενημέρωση των Δημοτών της Δ.Ε. Ακραιφνίας , απαντάμε τα κάτωθι:
Η απόσχιση ή όχι της τοπικής κοινότητας Ακραιφνίας από τον Δήμο Ορχομενού, δεν αποτελεί βούληση του καθενός από εμάς ή του Δήμου Ορχομενού, αλλά προϊόν νομοθετικής βούλησης, που μέχρι στιγμής δεν υφίσταται , παρά την ψήφιση προσφάτως τροπολογίας σε νομοσχέδιο για την απόσχιση άλλων Δήμων ή Δ.Ε.
Παρόλα αυτά, το Δ.Σ. Ορχομενού πήρε απόφαση να διενεργηθεί Δημοψήφισμα, με απορριπτόμενη απόφαση από την Αποκεντρωμένη, λόγω μη νομιμότητας.
Τα όσα ισχυρίστηκε και διέδωσε ο συντάκτης ή οι συντάκτες του κειμένου για την απόσχιση και μάλιστα ετεροχρονισμένα, λειτουργώντας εν γνώσει της αναλήθειάς τους και με σκοπό να βλάψουν και έβλαψαν την τιμή και υπόληψή μας και να πλήξουν την εικόνα μας ως πολιτών , συμβούλων, αντιδημάρχων, δημιουργώντας ανακριβή εντύπωση στους δημότες του Ακραιφνίου, (ενώ το αληθές είναι όπως αρχικά αναφέραμε) , και μάλιστα σκόπιμα σε περίοδο που σχηματίζονται ψηφοδέλτια και συνδυασμοί, θέτοντάς τους το βασικό ερώτημα:
Γιατί τώρα η ανακοίνωση – καταγγελία αυτή και όχι προ πολλού , και πού αποσκοπεί ή τί θα επιλύσει;
Δεν αναφέρονται δε στην καταγγελία, οι συνέπειες της απόσχισης, που ο Αλέξανδρος Βασιλείου ανέφερε στην από 08/05/2017 συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου, ότι δηλαδή:
1. θα υπήρχε πρόβλημα με την λειτουργία του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις και την πιθανότητα μη λειτουργίας του,
2. το ίδιο πρόβλημα θα υπήρχε και ύστερα από την επιτυχημένη προσπάθεια του Δήμου Ορχομενού για την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού , που ήδη λειτουργεί ,
3. και τέλος, ότι θα μετατρεπόταν η Δ.Ε. Ακραιφνίας από έδρα της Δημοτικής Ενότητας σε απλή Κοινότητα , με αποτέλεσμα να χαθούν όλες οι παροχές και οι υπηρεσίες.
Αναφορικά με τα τέλη ύδρευσης:
Σύμφωνα με την παλιά τιμολογιακή πολιτική, το πάγιο στη Δ.Ε. Ακραιφνίας, ανερχόταν στα 70€.
Επίσης, αναλογούσαν επιπλέον 20€ σε κάθε μέλος της οικογενείας.
Συνεπώς, μια τετραμελή οικογένεια κάθε χρόνο θα πλήρωνε 70€ το πάγιο συν 80€ για τα μέλη της, δηλαδή 150€ πλέον Φ.Π.Α.
Σύμφωνα με την νέα τιμολογιακή πολιτική, το πάγιο για την Δ.Ε. Ακραιφνίας, παραμένει στα 70€.
Καταργούνται τα 20€ για το κάθε άτομο.
Και χρεώνεται η κατανάλωση ως εξής:
0 έως 100 κυβικά = μηδέν χρέωση.
101 έως 150 κυβικά = χρέωση με 1,30€ επιπλέον ανά κυβικό.
150 και άνω = χρέωση με 1,70€ επιπλέον ανά κυβικό.
Άρα, αυτό σημαίνει πως μια τετραμελή οικογένεια θα πληρώνει 70€ τον χρόνο για το Πάγιο συν την κατανάλωση που θα έχει χρεωθεί για κάθε κυβικό άνω των 100.
Επομένως, μόνο στην περίπτωση που η οικογένεια αυτή καταναλώσει 150 κυβικά νερού θα πληρώσει συνολικά 150€, όπως θα γινόταν και με την παλιά τιμολογιακή πολιτική.
Σχετικά με τους αγώνες που πρέπει να δοθούν:
Δεν αποξενωθήκαμε από τους αγώνες , τις τοπικές αναπτυξιακές ανάγκες, τα τοπικά συμφέροντα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν, που είναι προϋπόθεση οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης , και τέλος είναι προϋπόθεση ανάπτυξης.
Δεν αρκεί όμως να είσαι απλός παρατηρητής , απαιτείται και η συνεργασία. Πρέπει ο καθένας μας να γίνει συνεργός της κάθε προσπάθειας.
Το βασικό ερώτημα, το μόνο ίσως που εκκρεμεί, είναι αν, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και τις όποιες αντιδράσεις, θα αναγνωρίσουμε στον εαυτό μας το δικαίωμα να διαχειριζόμαστε τους θεσμούς με συλλογικότητα και να τους μετατρέψουμε σε μόνιμα στοιχεία της φυσιογνωμίας μας.
Καλούμαστε να τους αξιοποιήσουμε με μέθοδο και αποτελεσματικότητα, με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής μας.
Αγωνιζόμαστε για μια λύση .
Όχι λύση των διαφορών , αλλά διάλυση των διαφορών.
Αγωνιζόμαστε για μια σωστή τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με αυτές τις απλές σκέψεις , καλούμε την συντονιστική επιτροπή να ανακαλέσει και να αναθεωρήσει τα καταγγελλόμενα σε βάρος μας, αποφεύγοντας από εδώ και στο εξής όμοιες σε βάρος μας εκφράσεις και ενέργειες και προς αποτροπή πάσης φύσεως εντάσεων, γνωστοποιώντας εκ μέρους μας, στους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Ακραιφνίου, ότι είμαστε δίπλα στα τοπικά τους συμφέροντα και θα πράξουμε όπως απαιτείται, δηλαδή, μέσα στα πλαίσια του Νόμου, με πάθος και πίστη.

Ακραίφνιο, 15/03/2019

Με τιμή,

Ιωάννης Νταβαλούμης
Ιωάννης Φουρτάκας
Αλέξανδρος Βασιλείου
Δημήτριος Κατσαβριάς

Η ανακοίνωση - καταγγελία της Συντονιστικής
 Επιτροπής Δημοτών Ακραιφνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: