Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Πανηγυρικός και φέτος ο εορτασμός της Κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη στον Όσιο Λουκά

Πανηγυρικά γιορτάστηκε και φέτος, η Κήρυξη της Επανάστασης της Ρούμελης στο ιστορικό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας, εκεί όπου ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας ευλόγησε τα  όπλα των επαναστατημένων Ρουμελιωτών του ` 21. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Π.Ε. Βοιωτίας. 



Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.00 το πρωί με τη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο και την επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων μπροστά από την προτομή του ιστορικού προσώπου Ησαϊα Σαλώνων.  























Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Αν. Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων,  κ.α. Τον Δήμο Ορχομενού εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης.  Oι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με  μουσικοχορευτικά δρώμενα από χορευτικό του Στειρίου και Κυριακίου "Τα Μανουσάκια". 
Και του χρόνου!!! 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: