Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

O Λειβαδίτης ομότιμος καθηγητής της χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μπράμης και οι εκδόσεις Μίλητος παρουσιάζουν το επιστημονικό τρίτομο έργο αφιερωμένο στη χειρουργική των Ελλήνων


Πρόκειται για ένα ιστορικό πόνημα, πολυτελούς έκδοσης από την ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε., σε τρείς τόμους (1700 σελίδες) , στο οποίο καταγράφεται η ιστορία   ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ : Από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ον αιώνα. Το έργο επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής της χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μπράμης και αποτελεί την πρώτη ενιαία έκδοση, σε συνεχή χρονολογική ροή, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και διεθνώς, για την ιστορική διαδρομή της χειρουργικής τέχνης των Ελλήνων, από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού ( Προϊστορία 3.200 π.Χ), μέχρι τον αιώνα μας. 




Τα κείμενα είναι γραμμένα από επιφανείς ιστορικούς της ιατρικής, αρχαιολόγους, φιλολόγους κ.λ.π.  σε απλή και κατανοητή γλώσσα για τον αναγνώστη που ενδιαφέρεται μάθει λεπτομέρειες για τον θησαυρό της ελληνικής ιστορίας της ιατρικής. Το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων, η ελληνική γλώσσα και η προσήλωση των Ελλήνων θεραπευτών στην διατήρηση της υγείας, διαχρονικά, αποτελούν τα βασικά συστατικά του ελληνικού πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: