Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η τοπική κοινωνία μας αγκάλιασε και φέτος το πασχαλιάτικο bazzar του Κέντρου Διημέρευσης των ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας


Είναι ένας άλλος κόσμος! Για πολλούς άγνωστος, για τις οικογένειες όμως που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με διανοητική στέρηση είναι ο δικός τους κόσμος, η δική τους οικογένεια, τα δικά τους παιδιά.  Ο λόγος για τα αγγελούδια που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης των ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, που διευθύνεται από την κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη, υπό της σκέπη του Σεβασμιωτάτου κκ. Γεωργίου.
















Χάρις, λοιπόν,  στη αδιάλειπτη φροντίδα της τοπικής μας Εκκλησίας – που σε πείσμα των καιρών αδειάζει τα παγκάρια της και συνεισφέρει για τους κοινωνικά αβοήθητους – και προσωπικά του ποιμενάρχη μας, του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Κέντρου, η στέγη αυτή της αγάπης προσφέρει ποιότητα ζωής σε νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα διανοητικής στέρησης.
Έργο για το οποίο μας μίλησε η κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη, Διευθύντρια του Κέντρου Διημέρευσης  και Κοινωνικής Φροντίδας των ΑΜΕΑ Λιβαδειάς: «Φέτος έχουμε και πάλι τη χαρά να διοργανώσουμε το Πασχαλινό μας μπαζάρ, μία από τις δύο μεγάλες μας εκδηλώσεις, όπου παρουσιάζουμε τα έργα των παιδιών που φιλοξενούμε στο Κέντρο Διημέρευσης των ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας της πόλης της Λιβαδειάς.  Είναι έργα των παιδιών που γίνονται κατά περιόδους μέσα από το πρόγραμμα της εργοθεραπείας. Φέτος είχαμε πολύ κόσμο, οι πολίτες της Λιβαδειάς μας φανέρωσαν για άλλη μια φορά την αγάπη τους, ο κόσμος ευαισθητοποιείται και το εισπράττουμε πολύ έντονα» μας είπε η κυρία Ζάνταλη. Και συνέχισε: «Επ` ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης θέλω να τονίσω πως το Κέντρο αυτό είναι η μοναδική δομή κοινωνικής φροντίδας παιδιών στο Νομό μας, που συντηρείται αποκλειστικά από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας»  μας είπε  η Διευθύντρια του Κέντρου .
Να τονίσουμε πως πέρα από την κ. Αλεξάνδρα Ζάνταλη, στο Κέντρο Διημέρευσης  και Κοινωνικής Φροντίδας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι κκ. Χαρά Σφολιατοπούλου (Κοινωνική Λειτουργός) Κατερίνα Κεράστα (βοηθός του Κέντρου), Μαρία Λιανουδάκη συνοδός -νοσηλεύτρια , Χαρά Χατζη ψυχολόγος και ο κ.  Πακης Χρονιάδης οδηγός. Επίσης προσφέρουν έργο πέντε εθελοντές από το εξωτερικό που εργάζονται κανονικά στο ημερήσιο πρόγραμμα  και τέσσερις εθελοντές  κάποιες ώρες την εβδομάδα. 
Την εκδήλωση υποστήριξαν με την παρουσία τους πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας αλλά και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, εκπρόσωποι Ιδρυμάτων, Συλλόγων και Κοινωνικών Φορέων .  


Δεν υπάρχουν σχόλια: