Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό η ενημέρωση των παιδιών για τα ολυμπιακά αθλήματα στη Λιβαδειά



Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ) και το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Συντονισμού Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας), την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν.Βοιωτίας και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος (ΕΘΝ.Ο.Α.) διοργάνωσαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς παρουσίαση ολυμπιακών αθλημάτων.












Μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να λάβουν μέρος σε μερικά από τα ολυμπιακά αθλήματα, όπως το άλμα εις μήκος, το άλμα επί κοντώ, τη σκυταλοδρομία με εμπόδια, τη άρση βαρών, το χάντμπολ κ.ά., μέσω βιωματικών παιχνιδιών και δράσεων.
Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση των παιδιών για τα ολυμπιακά αθλήματα, η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, η προαγωγή της γνώσης σε θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή της βίας στα  γήπεδα, το ευ αγωνίζεσθε και  το δικαίωμα του μη αποκλεισμού.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν και οι ολυμπιονίκες : Γιώργος Τζελίλης ( άρση βαρών), Γιώργος Χαλκίδης (χάντμπολ), Άγγελος Λεμάνης και Κωνσταντίνος Τσιγκαράς (ιστιοπλοΐα), οι οποίοι συνομίλησαν με τους μαθητές και συμμετείχαν μαζί τους στην παρουσίαση και την υλοποίηση των αθλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: