Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Tα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών γιόρτασαν το νέο χρόνο στο Μουσείο Ακρόπολης

Tα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, συναντήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
  

 

Ο Πρόεδρος του Μουσείου καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής χαιρέτισε στο Αμφιθέατρο τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη αυτοκρατορικά διαμερίσματα του "Qianlong". Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αριστουργήματα της κινεζικής τέχνης του 18ου αιώνα, που για πρώτη φορά βγαίνουν από την περίφημη Απαγορευμένη Πόλη και να γνωρίσουν ενδιαφέρουσες πτυχές του κινεζικού πολιτισμού.


Κατά την κοπή της πίτας στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου του Μουσείου της Ακρόπολης με την μοναδική θέα του φωτισμένου Παρθενώνα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κα. Δήμητρα Κ. Φιλίππου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά. 
Ευχαρίστησε ξεχωριστά την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανη κα. Ελένη Αρβελέρ και τον Πρόεδρο του Μουσείου καθηγητή
κ. Δημήτρη Παντερμαλή για την συνεργασία με τον Σύλλογο και τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Ακολούθησε κλήρωση λαχειοφόρων λαχνών με πολλά και σημαντικά δώρα που προσέφεραν χορηγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: