Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση σχετικά με το θάνατο δεσποζομενου σκύλου μετά από επίθεση άλλου δεσποζομενου



Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη εχθές στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα στη Λιβαδειά, εκφράζουμε κατ' αρχήν τη θλίψη μας και τη συμπαράσταση μας στους κηδεμόνες του άτυχου σκύλου. Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε οτι: 
- Η επίθεση στο σκυλο δεν σημειωθηκε απο αδέσποτο αλλά από άλλο σκύλο δεσποζομενο, όπως εξαλλου και η συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων περιστατικών. 
- Η συμπεριφορά των δεσποζομενων ζωων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης τους καθώς και από τη συμπεριφορά των κηδεμόνων τους.
- Σε περιπτώσεις που κάποιος διαπιστώνει ότι ένα σκυλι ζει σε άσχημες συνθήκες, είναι μόνιμα δεμένο, κακοποιείται, είναι επιθετικό,  ή οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα, δεν πρέπει να διστάζει. Με μια απλή  καταγγελία, η Αστυνομία κινείται αυτεπάγγελτα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προστασία των ζώων και την αποφυγή κινδύνων για όλους. 
Ελπίζουμε ότι το άτυχο περιστατικό δεν θα αποτελέσει αφορμή για κακοποίηση άλλων ζώων και θυμίζουμε ότι οι σκύλοι είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια οι πιο πιστοί μας φίλοι.
Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας.

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: