Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Άπαντες παρόντες στην εορτή των Θεοφανείων - Ο Νίκος Δημητρίου βούτηξε στα παγωμένα νερά της Έρκυνας γ


 Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, στην ιστορική πόλη της Λιβαδειάς και αγιάσθησαν τα νερά της Έρκυνας με την κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου καθώς και πλήθους πιστών.

Οι πολυάριθμοι πιστοί που προσήλθαν για την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου μας, αγιάσθησαν και έλαβαν εκ του ηγιασμένου νάματος εις τις οικίες τους προς φύλαξη, όπως αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «κατὰ τὴν ἑορτὴν ταύτην ἅπαντες ὑδρευσάμενοι οἴκαδε τὰ νάματα ἀποτίθενται, καὶ εἰς ἐνιαυτὸν ὁλόκληρον φυλάττουσιν» (P.G. 49, 366).













 Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός της πόλεως εξήλθαν του Ναού και εν πομπή μετέβησαν στις πηγές της Κρύας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς ανέφερε ότι η Βάπτιση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο σημείο επιφανείας του Θεού, γιατί στον Ιορδάνη αποκαλύφθηκε το Μυστήριο της Τριαδικότητας του Θεού, και προέτρεψε τους πιστούς να εορτάσουν πραγματικά και πνευματικά αυτή την μεγάλη εορτή. Τόνισε ότι πρέπει να κρατήσουμε τις παραδόσεις και την χριστιανική ταυτότητα του Γένους και της Πατρίδας μας που χαρίζουν την αληθινή προοπτική και ελπίδα, και ευχήθηκε ευλογημένο, χαρούμενο και ελπιδοφόρο το νέο έτος, και όλοι μαζί με συνεργασία και αγάπη να προχωρήσουμε για το κοινό καλό. Πηγή www.imtl.gr 










Δεν υπάρχουν σχόλια: