Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Κάλεσμα στον 4ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου «ΛΕΒΑΔΟΣ»-Πάνω από 650 οι συμμετοχές

Στην τελική ευθεία για τον 4ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ”, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στη Λιβαδειά, κοινή συνέντευξη παραχώρησαν, το μεσημέρι, οι διοργανωτές, η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Ιωάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Λεβαδέων, Σωτήρης Καρβούνης και Αθανάσιος Αλεστάς, ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ,  Αναστάσιος Ακριδόπουλος και ο Γενικός Αρχηγός του ΑΚΟΛ, Χρήστος Πολατσίδης.

Πάνω από 650 δρομείς, από διάφορες περιοχές της χώρας (Κρήτη, Γιάννενα, Γρεβενά, κ.α) αναμένεται να πάρουν μέρος στη διοργάνωση, που πλέον έχει γίνει θεσμός και αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και αθλητικών συλλόγων, στη διοργάνωση  εκδηλώσεων αθλητικού τουρισμού, που προβάλουν ταυτόχρονα την πόλη  και κάλεσε  τους δημότες να συμμετέχουν στον αγώνα, είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως θεατές. Επεσήμανε ότι προσδοκία της Δημοτικής Αρχής είναι οι αθλητές και επισκέπτες να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει κληθεί να έρθει στη Λιβαδειά, για τη διοργάνωση, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Τη στήριξή του προς τον ΑΚΟΛ  εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Περγαντάς, ο οποίος, τόνισε τη σημαντικότητα τέτοιων αγώνων, που βοηθούν τους ανθρώπους να ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους και να έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό και την φύση. Όπως σημείωσε «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και χρόνο με το χρόνο η διοργάνωση ανεβάζει τον πήχη».

Κάλεσε τέλος όλους να παρακολουθήσουν το συνέδριο με θέμα «Κοινωνικές – πολιτισμικές και οικονομικές – τουριστικές διαστάσεις του δρομικού κινήματος», που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», στην Κρύα.

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής Σωτήρης Καρβούνης συνεχάρη τον ΑΚΟΛ για την παρουσία του σε όλες τις δράσεις του Δήμου Λεβαδέων και τη εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει.

Στη βοήθεια που πρέπει να δώσουν όλοι ώστε η διοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία, στάθηκε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Λεβαδέων, Αθανάσιος Αλεστάς.

Στη συνέχεια  ο πρόεδρος του ΑΚΟΛ, Τάσος  Ακριδόπουλος σημείωσε ότι η διοργάνωση του αγώνα ορεινού δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια ενός αγώνα που διοργανώνει ένας σύλλογος.Τόνισε ότι «είναι μια συλλογική προσπάθεια του Δήμου και των φορέων και ο αγώνας αποτελεί αθλητικό και τουριστικό ορόσημο για όλη την Ελλάδα».

Τέλος, ο Χρήστος Πολατσίδης ευχαρίστησε το Δήμο για την συμπαράσταση και τη βοήθεια που παρέχει και σημείωσε ότι μέσω του αγώνα αυτού, το Λαφύστιο όρος και οι ομορφιές που κρύβει, μπήκαν στο χάρτη των ημιορεινών και ορεινών διαδρομών. Μίλησε για τις τεχνικές παραμέτρους του αγώνα, οι διαδρομές του οποίου είναι καθαρισμένες και ίδιες με τις περσινές, και κάλεσε όλους να ανέβουν μια βόλτα και να θαυμάσουν το τοπίο.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που συμβάλουν για την υλοποίηση της διοργάνωσης και ανακοίνωσε ότι φέτος θεσπίστηκε και ειδικό κύπελλο για την πολυπληθέστερη ομάδα  του αγώνα.

Ενημέρωσε επίσης, ότι στην ημερίδα του Σαββάτου θα δώσει το παρών και η πρώην αθλήτρια του στίβου στο αγώνισμα του βάδην, Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα.

Καθώς και  ότι, ανάμεσα στους δρομείς θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με τη σύζυγο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: