Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Προχωρούν οι έλεγχοι του ΕΛΓΑ στο κωπαϊδικό πεδίο - Μέριμνα για απαλλαγή των καλλιεργητών για το 2018 - Παράταση πληρωμών έως τα τέλη του Μάρτη


Η κήρυξη του Κωπαΐδικού Πεδίου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από το Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, ήταν  το αντικείμενο σύσκεψης, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά. Συμμετείχαν οι δήμαρχοι, Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, Αλιάρτου- Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, Ορχομενού, Λουκάς  Υπερήφανος και  ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λοκρών, Γιάννης Κούρος .

Οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν, προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοινώσεων, έτσι ώστε οι πληγέντες αγρότες, να καταθέσουν άμεσα τις αιτήσεις τους, για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.
Επίσης, δια των τεχνικών τους υπηρεσιών, οι δήμοι κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις στην Περιφέρεια, για αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές . Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της πληρωμής των αρδευτικών τελών από τους αγρότες, για το οποίο θα εκδοθεί σχετική απόφαση.

Μια εβδομάδα μετά ... 

Σε συνέχεια των λύσεων που δίνει η Π.Ε. Βοιωτία  λόγω των πλημμυρών στο Κωπαιδικό πεδίο, η κα Φανά Παπαθωμά εξέδωσε την εξής γραπτή ενημέρωση: 
«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους καλλιεργητές που έχουν πληγεί οι καλλιέργειες τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ότι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έχει δοθεί παράταση της ημερομηνίας λήξης των αρδευτικών τελών μέχρι 31/3/2019  προκειμένου οι πληγέντες να διενεργήσουν όλες τις διαδικασίες για την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.  Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, και εφόσον πιστοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ το μέγεθος της καταστροφής, οι καλλιεργητές θα μπορούν να προσέλθουν στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής να απαλλαγούν από  τα αρδευτικά του 2018  ή να συμψηφιστούν σε περίπτωση που ήδη έχουν εξοφληθεί». 

Δηλώσεις για το θέμα έκαναν στο ORCHOMENOS PRESS τόσο ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος … 






Όσο και ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: