Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Εορτασμός για τα 20 χρόνια του Ευρώ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Το Ευρώ μπήκε στις ζωές μας την 1η Ιανουαρίου 1999. Για τον εορτασμό των 20 χρόνων του, διοργανώνεται στην ολομέλεια τελετή που θα λάβει χώρα σήμερα Τρίτη στις 12.30 πμ (ώρα Ελλάδος). Ο Πρόεδρος του ΕΚ Antonio Tajani θα ανοίξει την τελετή, ακολουθούμενος από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi, τον Πρόεδρο του Eurogroup Mário Centeno, τον Πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ Roberto Gualtieri και τον πρώην Πρόεδρο της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα βίας σε όλη την Ευρώπη

Ο Πρόεδρος Tajani τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των βίαιων επιθέσεων στην Ευρώπη κατά την έναρξη της ολομέλειας στο Στρασβούργο.
Ο Πρόεδρος Tajani απέτισε φόρο τιμής στο δήμαρχο του Gdansk, Paweł Adamowicz, ο οποίος εξέπνευσε μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή.
Ο Πρόεδρος επίσης μνημόνευσε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Στρασβούργου το Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων Antonio Megalizzi και Bartosz Piotr Orent-Niedzielski.
Απαριθμώντας τις πολυάριθμες βίαιες επιθέσεις που έχουν υποστεί αρκετά κράτη μέλη, ο Πρόεδρος Tajani απηύθυνε έκκληση να μην εκφυλιστεί ο ανοιχτός, δημοκρατικός διάλογος, καθώς η λεκτική και η σωματική βία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την ολομέλεια ότι σχεδιάζει να συζητήσει με το δήμαρχο του Στρασβούργου πώς μπορούν να τιμηθο

Δεν υπάρχουν σχόλια: