Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

H μείωση ως ποσοστό της κατανάλωσης στη Στερεά θα γίνει στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ ενημερώνει ο Ταγκαλέγκας

Η διαδικασία της λήψης βραχυχρόνιων μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10) είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία με την υπ’ αριθ.  Δ5/ΗΛ/Β/Φ29/οικ.23823 (ΦΕΚ 3274/Β/23-12-2013) τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης  Δ5-ΗΛ/Φ29/16027/6-8-2010 «Εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου» (ΦΕΚ Β΄1403/6-9-2013) όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Μέσα από τα μέτρα που προβλέπονται και λαμβάνει κάθε φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, απορρέει και η μηδενική χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο καθώς και η μείωση στους υπολοίπους οικιακούς καταναλωτές ως ποσοστό επί της κατανάλωσης, σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.
Η απόφαση του Περιφερειάρχη αποστέλλεται στη ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ταυτόχρονα, ενημερώνεται η αντίστοιχη εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ για τον χωρικό προσδιορισμό ισχύος των μέρων αυτών. (πχ. δήμος εφαρμογής εκτάκτων μέτρων)
Τις διαδικασίες αυτές τηρεί παγίως και ανεξαιρέτως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει κατ’ επανάληψη προχωρήσει στην κήρυξη βραχυπρόθεσμων μέτρων, δίνοντας  ιδιαίτερη βαρύτητα σε σημαντικά θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας αντιμετωπίζοντάς τα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση που είχαμε από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ (ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ / Δ/ΝΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ / Τμήμα Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών) η μείωση ως ποσοστό της κατανάλωσης θα γίνει στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των καταμετρήσεων.
Σε συνέχεια δε της άμεσης τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ζητώντας επισήμως ενημέρωση για την διαδικασία που ακολουθείται, προκειμένου να δρομολογηθεί η άμεση ενσωμάτωση των εκπτώσεων στους λογαριασμούς.
Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Ταγκαλέγκας ανέφερε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποδεικνύει έμπρακτα τη μεγάλη της ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της προστασίας του Περιβάλλοντος, αλλά και της δημόσιας υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινηθήκαμε όταν εγκαταστήσαμε και τους μετρητές αιθαλομίχλης στις πρωτεύουσες και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, μέσω τον οποίων ενεργοποιούμαστε άμεσα, σε περίπτωση υψηλών δεικτών στις μετρήσεις ρύπανσης. Όπως και έγινε σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα. Οι υπηρεσίες μας προέβησαν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες, όπως και θα πράξουν αναλόγως όποτε και αν χρειαστεί και αναμένουμε εξηγήσεις από τη ΔΕΗ για τη διευθέτηση και τη λύση του προβλήματος που η ίδια δημιούργησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: