Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Λιβαδειά τίμησε απόψε το δικό της Άγιο, τον Άγιο Ρηγίνο τον Λεβαδεύς στο ομώνυμο προσκύνημα της πόλης

 Κορυφώνονται αύριο οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Λειβαδίτη Αγίου Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδεύς, 
οι οποίες ξεκίνησαν στις 20 του μήνα από τη νεοσύστατή Ενορία του Ιερού Προσκυνήματος στις παρυφές της πόλης με εμπνευστή τον ακούραστο εφημέριο π. Αλέξιο Σαμαρτζή, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης. 
Απόψε, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης μας κκ. Γεωργίου, πλήθος ιερέων της περιοχής μας αλλά και από γειτονικές Μητροπόλεις, μεγάλο χορό ιεροψαλτών και πλήθος κόσμου. Ευλογία του Αγίου πήρε απόψε και ο νεοτοποθετηθείς Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Λιβαδειά. Παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χάρης Σανιδάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Ζιώγας, ο  Πρόεδρος του ΕΠΒ κ. Παναγιώτης Αγνιαδης, οι πολιτευτές της ΝΔ κκ. Λουκία Θεοδώρου και Γιάννης Καράμπελας, κ.α. 
Για το βίο και το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου  μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Δοσόθεος Καστόρης, γνωστός στην Μητρόπολή μας για το εύρος των γνώσεών του και το ιδιαίτερό του χάρισμα στο κήρυγμα του. 

Ο Άγιος Ρηγίνος να είναι βοήθεια όλων και να καθοδηγεί τα βήματά μας. Χρόνια πολλά!









Δεν υπάρχουν σχόλια: