Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τη μνήμη του Βαγγέλη Μπασιάκου τιμά η Βουλή των Ελλήνων

Με πολιτικό μνημόσυνο στον εκλιπόντα Βαγγέλη Μπασιάκο τιμά αυτή την ώρα σε μια συγκινητική τελετή στην Ολομέλεια η Βουλή των Ελλήνων τη μνήμη του εκλιπόντα βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μπασιάκου, παρουσία της συζύγου του Βίκυς. 

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας μίλησε για την εντιμότητα και το ήθος του Βαγγέλη Μπασιάκου επισημαίνοντας ότι δεν διολίσθησε ποτέ στον δρόμο του λαϊκισμού. Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Βατοπεδίου θυμίζοντας ότι ο Βαγγέλης Μπασιάκος αδικήθηκε από πολλούς σε μια τεταμένη πολιτική περίοδο , χωρίς να αδικήσει κανέναν , όμως πρόλαβε να δικαιωθεί. “Το κενό που αφήνει ο Βαγγέλης είναι δυσαναπλήρωτο για όλους μας. Περισσότερο όμως για τους οικείους του , τη σύζυγό του Βίκυ, τον γιο του Θανάση και την αδερφή του Μαρία, η οποία υπήρξε πυλώνας της πολιτικής του διαδρομής” κατέληξε ο Κώστας Τσιάρας.
Η συγκίνηση κυριάρχησε όταν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του: “ Με πραγματική αμηχανία ανεβαίνω στο βήμα να αποχαιρετήσω έναν φίλο. Δεν το περίμενα ποτέ” είπε με κλάματα στα μάτια και απευθυνόμενος στη σύζυγο του εκλιπόντος Βίκυ της ζήτησε να πει στον γιο του Β.Μπασιάκου Αριστείδη να είναι περήφανος για τον πατέρα του. 
Για το ήθος, την εντιμότητα , την εργατικότητα και το επιστημονικό έργο του Βαγγέλη Μπασιάκου μίλησαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων ενώ στο τέλος των ομιλιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντα.
Μετά το πολιτικό μνημόσυνο ακολούθησε η ορκωμοσία του Ανδρέα Κουτσούμπα που καταλαμβάνει την έδρα του εκλιπόντα βουλευτή. 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr - http://www.thetoc.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: