Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

2ο Φόρουμ Δελφών: Στο επίκεντρο η βιωσιμότητα χρέους και η οικονομική ανάπτυξη

Στις 2 με 5 Μαρτίου, στους Δελφούς, θα διεξαχθεί το 2ο ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα συζητηθούν περισσότερα από 40 θέματα σε παράλληλες συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές αίθουσες.
Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε 4 κύριους άξονες: Παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, Ευρωπαϊκές προκλήσεις, ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης. Σε κάθε άξονα εντάσσονται επιμέρους θεματικές οι οποίες εξειδικεύουν τις συζητήσεις και θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες. Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.






Στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Euro Working Group Thomas Wieser, ο επικεφαλής Policy Strategy and Banking του European Stability Mechanism Rolf Strauch, ο εκπρόσωπος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Θα διεξαχθεί επίσης ειδική συζήτηση για το ελληνικό χρέος με την συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου και του μέλους της επιτροπής σοφών της Γερμανικής Κυβέρνησης, καθηγητή, Lars Feld.
Σε ξεχωριστή 3ωρη συζήτηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Χαρδούβελης, Παπακωνσταντίνου, Ζανιάς, το μέλος της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής για την Ελλάδα του ΟΟΣΑ Mario López-Roldán, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και μια σειρά επιχειρηματιών.
Την Κυριακή 5 Μαρτίου θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα το χρέος και την ανάπτυξη, με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Declan Costello, του Γενικού Διευθυντή Οικονομικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Philipp Steinberg και των  πρώην υπουργών Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και Χρήστου Σταϊκούρα.

Πηγή www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: