Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Αποχαιρετισμός... στον Βαγγέλη Μπασιακο από την κα Σωσώ Μανάρα - Μαυράκη

Σαν ψέματα μου φαίνεται ότι σήμερα σε συνοδεύαμε στην τελευταία σου κατοικία……σαν ψέματα..  Αγαπημένε φίλε συνάδελφε συνοδοιπόρε Βαγγελη. 
Δεν μπορούσα ποτέ να φαντασθώ ότι θα έγραφα αυτά σε σένα ένα αποχαιρετισμό….
Σ σένα που κοντά σου έμαθα μονο να αγωνίζομαι , να αγωνιζόμαστε μαζι να τρέχουμε να στοχεύουμε ψηλα να δίνουμε μαχες να κερδίζουμε μαχες στην Πολιτική. Στην πολιτική που ηταν μέσα στο αίμα σου στο μυαλό σου στο είναι σου.
Γεννήθηκες και γαλουχήθηκες για αυτό από τα παιδικά μας χρόνια και φαινόσουν ότι αυτος θα ήταν ο στόχος σου αφου από τοτε ήσουν ποιο ξεχωριστός απ ολους μας. 
Μεγαλωμένος να εισαι άρχων από τον αείμνηστο πατέρα σου Θανάση Μπασιακο αλλα πολύ περισσότερο από τον θειο σου Αριστείδη Μπασιακο του οποίου τις αρχές και τις και τις αρετές πήρες και ενστερνίστηκες σε ολη σου την πολιτική και ανθρώπινη πορεία.. και φυσικά από την ευγενή και καλοσυνάτη μητέρα σου την κα Κατίνα που σε λάτρεψε και που τώρα είσαι κοντα της ….
Ήμασταν συμμαθητές και φίλοι με κοινούς αγωνες στο Πανεπιστήμιο όταν προσπαθούσαμε να στεριώσουμε τον Σύλλογο Βοιωτών Φοιτητών σε δύσκολες και χαλεπές εποχές στηριζόμενοι μόνο στην φοιτητική μας τρέλα για το κόμμα μας και στην αγάπη μας τον τοτε Εθνάρχη μας Κων. Καραμανλή.
Όταν το 1988 αποφάσισες να ασχοληθείς πια με την πολιτική ώριμος και αποφασισμένος με κάλεσες στο γραφείο σου και μου ειπες να συστρατευθω μαζι σου πραγμα που έκανα με χαρά κι από τοτε άνοιξε μια λεωφόρος όπου τρέχαμε μαζι και με άλλους πιστούς φίλους με ιλιγγιώδη ταχύτητα .Ποιός δεν θυμάται εκείνη την φοβερή πρώτη σου συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας ,μια πλατεία που κανείς ποτέ δεν ειχε γεμίσει και ηταν 13 Ιουνίου 1989 Την γεμίσαμε όμως εμείς με αγώνα καρδίας, ολοι εμεις που ήμασταν δίπλα σου. Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Βοιωτία και ακλούθησαν και πολλές άλλες και εκλέχτηκες Βουλευτής τον Ιούνιο του 1989 πρώτη φορά. Κι ηταν αυτή η Νικη η πρώτη από τις τοσες πολλές που ακλούθησαν!!!. Νίκες και αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 -1990 και επιτυχίες θρίαμβοι για το κόμμα μας για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.. Ποιος δεν θυμάται τον γάμο σου με την Βικεντια εκείνο τον Οκτώβριο του 1999 στην κεντρική πλατεία του Αγιαννη του Καλοκτενη με κουμπάρο τον μετέπειτα Πρωθυπουργό μας τον Κώστα Καραμανλή που ήσαν ολοι οι Βοιωτοί προσκεκλημένοι .ηταν για όλους μας για ολη την Θήβα μια μεγάλη γιορτή μια γιορτή χαράς !!Ποιός δεν χάρηκε όταν έγινες Υφυπουργός Γεωργίας με Πρωθυπουργό τον Κων/νο Μητσοτάκη το 1991 που μας έκανες τότε τοσο ευτυχισμένους ολους. Και ποιος δεν χάρηκε μαζι σου και δεν ένοιωσε υπερηφάνεια σαν Βοιωτός όταν πήρες το Υπουργείο Γεωργίας στην Κυβέρνηση Καραμανλή για την γη που τοσο αγάπησες και αγαπούσες απο μικρος και για τους γεωργούς που ήσαν αδέλφια σου. Και ο Αγώνας συνεχίστηκε από εσένα με μας δίπλα σου με λιγες πίκρες αλλα με περισσότερες χαρές κα επιτυχίες,και με αγωνα μεγάλο και διαρκή και ολοι μέχρι πρότινος μιλαγαν για το << φαινόμενο Μπασιακου>> για τον ήρεμο αξιοπρεπή και μαχητή Βαγγέλη. Για τον Βαγγελη που η Ηθική του ξεπερνούσε τα οσα δυστυχώς εμπόδια κατά καιρούς έμπαιναν από τους άλλους. Γιατί τα καρφιά της πολιτικής είναι γνώριμο άθλημα .και εσυ έμαθες να τα ξεπερνάς. Αγάπησες πολύ την Θήβα μας πολύ και το ξερω. Όταν μιλούσες για την πόλη σου τα ήρεμα μάτια σου έλαμπαν. Αγωνίσθηκες για την πολη σου να της δώσεις την αίγλη που της έπρεπε αλλα και για την Βοιωτία μας Αγωνισθήκαμε και εμείς μαζι σου. Κάθε πρόβλημα έγινε και δικό μας. Και ήμασταν περήφανοι για αυτό. Ακόμα και στις αντιπαλότητες που γνώριμες είναι στον πολιτικό στίβο ήσουν ευγενής αξιοπρεπής χωρίς εξάρσεις και βεντετισμούς. < δεν αρμόζουν σ ένα Μπασιακο αυτά >> μου έλεγες συχνα. Τι να πρωτοθυμηθεί κάνεις σε μια τοσο μεγάλη και ένδοξη πορεία 28 χρονων….
Ήσουν ενας γενναίος άνδρας και υπηρέτησες με σθενος σταθερές αξίες , έντιμος υπεύθυνος γενναιόδωρος ασυμβίβαστος πεισματάρης Υπερήφανος.!!
Σήμερα ησαν όλοι εκει!!
. Όπως όταν ξεκίνησες. όλη η Θήβα ολη η Βοιωτία ολος ο κόσμος αυτός που σε στήριξε σε αγάπησε σε θαύμασε και που εσυ βοήθησες με την δύναμη σου και την γενναιοδωρία σου .Οι φιλοι σου οι συνάδελφοι Δικηγόροι της Θηβας –Λιβαδειάς αλλα και από όμορους Νομούς σου οι συνεργάτες σου, 
Ήμασταν ολοι εκει οι βουλευτές οι Προεδροι της ΝΔ ο Κ.Μητσοτακης Ο Κ. Καραμανλης ΟΒ. Μειμαρακης ο Κ. Μπακογιαννης και τοσα πολλά άλλα στελέχη που η παρουσία τους εκει μαρτυρά το μέγεθος της απώλειας σου.
Η Βικεντια που στάθηκε διπλα σου γλυκιά και ηρεμη με αφοσίωση και αγάπη, ο γιος σου ο Θανασης το καμάρι σου που θα σου χαρίσει τα φτερά της Αθανασίας και την δικαίωση των ονείρων σου και πάντα η Μαρία η Μαριώ η πιστή και αγαπημένη σου αδελφή το στήριγμα σου η αναπνοή σου.
Και ολοι οι συγγενείς σου που σ αγάπησαν και σε στήριξαν, υπερήφανοι που παρέδωσαν στην αιωνιότητα ένα γονο ευγενή ένα ευπατρίδη έναν άνθρωπο με αρχές και ήθος
. Ήμασταν ολοι εκει οι φίλοι σου οι συμμαχητές σου σ αυτους τους απέραντους ανεξάντλητους αγώνες . κι ολοι εμεις οι άνθρωποι σου ανεξάρτητα από τον βαθμο της εγγύτητας μας σ ευχαριστούμε που ήμασταν διπλα σου που μας βοήθησες με την δύναμη σου και την ανθρωπιά σου που μας χάρισες πόταμους ευγένειας που μας δίδαξες ήθος και υπομονή .
.Ολοι ήμασταν περήφανοι πάντα για σένα για όλους τους τιτλους που κατάκτησες με αξιοσύνη για ολες τις δόξες που έδρεψες ακόμα ακόμα και όταν εμεις οι δυο ήμασταν αντίπαλοι Βαγγελη αλλά συνοδοιπόροι γιατι ήμασταν συνοδοιπόροι και συμμαχητές.!!!!!και η φιλία μας ξεπερνούσε τα ορια της αντιπαλότητας.
Δεν εχω τώρα να σου δωσω υποσχέσεις Κανεις μας δεν εχει. Ολοι έχουμε υποχρέωση να προσηλωθούμε στα οράματα σου να γιγαντώσουμε το έργο σου σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα μας, και να παραδώσουμε την δικη σου παρακαταθήκη στην Θηβα την Βοιωτία και την Πατρίδα. Πρέπει να ξεπληρώσουμε τα μέλλοντα χρονια που βυθίστηκαν στο άπειρο εξ αιτιας του χαμου σου πρέπει να διατρέξουμε τις διαδρομές που παρέλειψες. Πρέπει να κτίσουμε τα κάστρα που δεν πρόλαβες να οχυρώσεις . και εσυ θα μας επιβλέπεις Καραβοκύρης στο σκαρί του Σύννεφου και της απέραντης αιωνιότητας 
Αναπαύου εν ειρήνη γιατί έφυγες Νικητής από αυτήν την ζωή μεγάλος Νικητής.!! 
Καλο σου ταξίδι στις γειτονιές των Αγγέλων καλέ μου φιλε.
καλή αντάμωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: