Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρώτη … ρόγα από σταφύλι Crimson (Κρίμσον) έφυγε από τον Ορχομενό για τις αγορές του κόσμου!

Οι πρωτοπόροι Ορχομένιοι καλλιεργητές σταφυλιού ποικιλίας Crimson κκ. Τάκης Κώνστας και Γιώργος Ραμαντάνης φωτογραφίζονται από το ORCHOMENOS PRESS στο κτήμα τους στις Πηγές των Χαρίτων.
Δεν είναι η πρώτη κι` ευχόμαστε ούτε και η τελευταία φορά που ο πρωτογενής τομέας, η ανησυχία των ανθρώπων μας και το τελικό αποτέλεσμα της εύφορης περιοχής μας γίνεται πρώτη είδηση! Ο λόγος αυτή τη φορά για ένα βιωματικό ρεπορτάζ στο τρύγο ενός πρωτοπόρου δίδυμου Ορχομενίων, των ξαδελφών Γιώργου Ραμαντάνη και Τάκη Κώνστα, οι οποίοι έφεραν στον τόπο μας  ένα γευστικότατο σταφύλι ποικιλίας Crimson (Κρίμσον) και μετά από 3 χρόνια φροντίδας απέσπασαν πρόσφατα  τους πλούσιους καρπούς του! Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί.





Έχει μια ξεχωριστή γεύση, όμορφο χρώμα και πωλείται εξ` ολοκλήρου στις ξένες αγορές. 
Η ποικιλία σταφυλλιών Crimson (Κρίμσον) ήρθε για να ευδοκιμήσει και στον δικό μας τόπο, δίπλα στις Πηγές των Χαρίτων και στο κτήμα που επέλεξαν τυχαία, όπως μας είπαν, οι δύο πρωτοπόροι παραγωγοί του, τα ξαδέλφια Γιώργος Ραμαντάνης και Τάκης Κώνστας. Ο πρώτος μέχρι πρότινος αγρότης συνηθισμένος σε μονοκαλλιέργειες και ο δεύτερος μηχανικός. Και οι δύο τους, όμως, έτρεφαν μεγάλη αγάπη για τη γη και κυρίως … ψάχνονταν, αφού αυτό εν τέλει «είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους», αποσπώντας μετά από τρία χρόνια φροντίδας, βέβαια, και με αρκετά έξοδα ένα κτήμα – αμπέλι 7 στρεμμάτων (που τους αποδίδει ίσως και πάνω από 1000 ευρώ το στρέμμα, καθώς η παραγωγή τους συσκευάζεται επί τόπου και εξάγεται εξ` ολοκλήρου στις αγορές του κόσμου). 
Το συγκεκριμένο σταφύλι Ορχομενού ετοιμάζεται για τις αγορές της Μ. Βρετανίας, όπως θα μας πουν μεταξύ άλλων γι` αυτή τους την απόφαση -επένδυση, πρώτα ο κ. Γιώργος Ραμαντάνης



… και ακολούθως ο κ. Τάκης Κώνστας κατά την διάρκεια του φετινού τρύγου, όπου και τους επισκεφθήκαμε… 

Οι  παραγωγοί μέσω της δημοσίευσης αυτής, θέλησαν να στείλουν κι ` ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, τους νέους αγρότες που αναζητούν τρόπους να αυξήσουν το εισόδημά τους και να επενδύσουν σε δυναμικές καλλιέργειες, όπως αυτή που επέλεξαν οι ίδιοι, καθώς ο κ. Κώνστας μας επιδεικνύει με περισσή υπερηφάνεια το αποτέλεσμα των καρπών τους... 


Το ORCHOMENOS PRESS τους συγχαίρει για την τόλμη 
και την αποφασιστικότητά τους να επενδύσουν σε μια νέα, δυναμική καλλιέργεια ! 
Καλή σοδειά!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: