Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Φανή Παπαθωμά: «Σχεδιάζουμε την αναβάθμιση της Κωπαϊδας – Καλώ τον αγροτικό κόσμο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του»

Στο περιθώριο της σημερινής θεματικής συνάντησης που διοργάνωσε το ΥΠΠΑΤ στη Λαμία και ύστερα από τις γενικές τοποθετήσεις που έγιναν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη στο χαιρετισμό του, το ORCHOMENOS PRESS συνομίλησε με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, η οποία εξειδίκευσε τις προτεραιότητες της Στερεάς Ελλάδας δινοντας έμφαση στην αναβάθμιση του κωπαϊδικού πεδίου.

«Τα θέμα των διεκδικήσεων της Στερεάς Ελλάδας έθεσε, όπως ακούσατε ο Περιφερειάρχης μας και για ακόμη φορά επικεντρώθηκε στην ουσία, χωρίζοντας και διεκδικώντας για τις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες τα πέντε κυριότερα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Ειδικότερα για τον Νομό Βοιωτίας,  η διεκδίκησή μας για την επόμενη προγραμματική περίοδο αφορά την ολοκλήρωση και επέκταση των αναδασμών, τις διεκδικήσεις μας για τους ορεινούς μας όγκους ενώ επικεντρώθηκε στο «μεγάλο μας στοίχημα», που παραμένει η αναζωογόνηση του μεγαλύτερου κάμπου της Στερεάς Ελλάδας, της γης της Κωπαϊδας» μας είπε η κα Παπαθωμά. 

Τα έργα με ίδιους πόρους και με ΈΣΠΑ... 

Και συνέχισε: «Οι διεκδικήσεις μας για την Κωπαίδα δεν σταματούν στα έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί αλλά και των αγρών, των οικημάτων και των κήπων, των γεωτρήσεων, των αδήλωτων χωραφιών, κ.α. Στόχος μας είναι η διεκδίκηση και ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής, όπως αυτά που έχουν σχεδιαστεί από την Π.Ε. Βοιωτίας και αφορούν την αγροτική οδοποιία με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, καθαρισμός των αδρευτικών καναλιών με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ, ανακατασκευή του πλωτού εντός της Λίμνης Υλίκης που είναι σχεδόν κατεστραμμένο και πάνω του έχει 16 υπεραντλίες. Το σπουδαίο αυτό έργο το παραλάβαμε σε άθλια κατάσταση και με προϋπολογισμό 2.5 εκατομμυρίων ευρώ θα προχωρήσουμε στην πλήρη ανακατασκευή του και τέλος κλείνω με την μελέτη που ολοκληρώνουμε και θα εντάξουμε ως Π.Ε. Βοιωτίας, η οποία αφορά τα κλειστά δίκτυα της Κωπαϊδας και θα καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε, μας τόνισε η κα Φανή Παπαθωμά στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης για τις «Αγροτικές Πολιτικές στη Στερεά Ελλάδα», πως «θέσαμε όλα τα θέματα. Πολλά, δε, από αυτά γίνονται από ίδιους πόρους, πλην από τα κλειστά δίκτυα που η χρηματοδότησή τους θα διεκδικηθεί από το ΕΣΠΑ».
Ακόμη, η κα Παπαθωμά έθεσε και ένα ακόμη «αγκάθι» που έχει προκύψει από τα τέλη του καλοκαιριού στον δημόσιο τομέα και αφορά το πάγωνα των δημοπρατήσεων. «Ευελπιστούμε πως στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχουμε και την διευκρινιστική επιστολή που θα μας δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης έτσι ως αυτά που προανέφερε και αυτά τα οποία αναφέρθηκαν από τον Περιφερειάρχη, να μπουν σε τροχιά υλοποίησης».

Έκκληση στον αγροτικό κόσμο... 


Κλείνοντας την σύντομη αυτή συνέντευξή της στο ORCHOMENOS PRESS η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας έστειλε και ένα μήνυμα προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. «Εκείνο που πραγματικά ζητάω από τους αγρότες μας είναι να  σταθούν εντάξει στις υποχρεώσεις τους! Το ρεύμα, μόνο, της φετινής αδρευτικής περιόδου άγγιξε τις 750.000 ευρώ, ποσό που καταβλήθηκε από μέρους μας προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αγροτικού χώρου. Για πρώτη φορά, το ρεύμα είναι πληρωμένο. Γι` αυτό και οι φίλοι αγρότες πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στις δικές τους υποχρεώσεις. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως η αγαστή συνεργασία μας με το ΥΠΑΑΤ και τον Στερεοελλαδίτη Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, έτσι όπως ήταν εξ` αρχής πολύ θετική και πολύ δημιουργική» κατέληξε στις δηλώσεις της η κα Φανή Παπαθωμά από την σημερινή  ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: