Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μέλη της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι φιλοξένησε ο Δήμος Θηβαίων



Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου ( ΣΠΟΑΚ) “ο Αρίων”, στον οποίο είναι μέλος και ο Δήμος Θηβαίων, οργάνωσε εξειδικευμένο δημοσιογραφικό ταξίδι με επίκεντρο το Γαστρονομικό Τουρισμό, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι ( International Food, Wine & Travel Writers Association -IFWTWA)
 
Ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε σε αυτή τη δράση και φιλοξένησε στη Θήβα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2016, επτά (7)  Δημοσιογράφους από έγκριτα Μ.Μ.Ε. των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του ιδιαίτερου κάλλους των περιοχών του τόπου μας, του Αρχαιολογικού Μουσείου, των αρχαιολογικών χώρων και της ιστορίας αλλά και την ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών του προϊόντων.  



Η δράση αυτή ενδιέφερε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματιών του τουρισμού της περιοχής μας, όπως : ξενοδοχεία, εστιατόρια, οινοποιεία και παραγωγούς τοπικών προϊόντων ( τυροκομικά, μέλι, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά και άλλα). Γι' αυτό το λόγο ο Δήμος (μέσω Δελτίου Τύπου) είχε απευθύνει προς όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες κάλεσμα συμμετοχής.


Στη δράση συμμετείχαν οι ακόλουθοι επαγγελματίες και φορείς, τους οποίους ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά :

·         Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, που παραχώρησε δωρεάν δείπνο με παραδοσιακά προϊόντα στους καλεσμένους στο κέντρο “Μπαρμπα-Γιάννης” στο Μοσχοπόδι.
·          Τα ξενοδοχεία : “Νιόβη” , “Διονύσιον Μέλαθρον” και “Μελετίου”, που παρείχαν δωρεάν διαμονή με πρωινό στους δημοσιογράφους
·         Τα οινοποιεία : “Θηβαϊκή Γη -Π. Κατρισιώσης”,  “Τζουνάρας Ο.Ε.” , “Χ. Σουρτζής”, “Μ. Αγάτσα”
·         Τα εργαστήρια παραδοσιακών ζυμαρικών και άρτου: “ο Βλάχος” - Β. Κασκαβελιώτης και “Τζώνης” - Μ. Τζώνη
·         Τα τυροκομεία : “Φάρμα Τσέλλος” και  “Λούκας”
·         Παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων : Ιερά Μονή Παναγίας Μακαριώτισσας- όρος Ελικών.
·         Παραγωγοί Μελιού: “Κόλλιας”
·         Oικοτεχτικές μονάδες : Παραδοσιακά Προϊόντα Πρεβύζης- “Της Γιαγιάς τα Μυστικά” με το προϊόν : Πετιμέζι
·         Το εστιατόριο Εν Πλω ( Γ. Σκαλής) που παραχώρησε δωρεάν γεύμα στους δημοσιογράφους με παραδοσιακά προϊόντα. 

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο Δήμο Θηβαίων οι εν λόγω δημοσιογράφοι έμαθαν για την ιστορία των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών, Θίσβης, Βαγίων και Θήβας και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος, επισκέφτηκαν εγκαταστάσεις παραγωγών και γνώρισαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής. Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, όπου τους υποδέχτηκε η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή,  σε αρχαιολογικούς χώρους, παραθαλάσσιους οικισμούς του Κορινθιακού κόλπου καθώς και στο μοναστήρι της Μονής Μακαριωτίσσσης.

Τους προσφέρθηκε ακόμα :
·         Γεύμα σε εστιατόριο στην Αλυκή, στο οποίο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων- μέλη του ΣΠΟΑΚ Αρίων και συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος κ. Σταμάτης Χαλβατζής και οι κ.κ. Ντίνος Τυρηνόπουλος και Βασίλης Σωτήρχος και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Θίσβης κ. Γ. Σκαλής.
·         Δείπνο σε εστιατόριο της Θήβας. Εκεί, ο Δήμος Θηβαίων προέβαλε ένα βίντεο με φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές του Δήμου και έδωσε τη δυνατότητα σε όσους παραγωγούς δήλωσαν συμμετοχή, να εκθέσουν σε ειδικό χώρο τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν με τους καλεσμένους δημοσιογράφους.
Στο δείπνο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΟΑΚ κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χαρατσής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ. Θηβαίων κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος και μέλη της επιτροπής, καθώς και οι προαναφερόμενοι εκπρόσωποι του Δήμου στον ΣΠΟΑΚ.  Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους προσέφερε ένα αναμνηστικό ( αντίγραφο  αρχαίου νομίσματος του Κοινού των Βοιωτών).




Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι Michelle Winner δήλωσε κατενθουσιασμένη από την φιλοξενία στο Δήμο Θηβαίων, από τις ομορφιές του τόπου μας, τα γευστικά μας προϊόντα και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών δήλωσε δε ότι είναι ένα από τα καλύτερα Μουσεία του κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: