Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Διαβεβαιώσεις Γ. Μπαλάφα ότι δεν θα συσταθούν θέσεις διοικητικών γραμματέων στους ΟΤΑ


Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εσωτερικών «δεν έχει καμία διάθεση ούτε κανένα λόγο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση» για τη σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωματικών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους, έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. Όπως είπε, επρόκειτο για πρόταση και όχι για απόφαση.
Τη σχετική δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεδρίασης της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μπαλάφα, τον κάλεσε να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει νομοθετικά η σχετική πρόταση για διοικητικούς γραμματείς.
Σχετικά με το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ δεν συζητά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημοτικών αρχών, πριν ολοκληρωθεί προηγουμένως ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του κράτους.
Πηγή : http://www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: