Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση για την τουριστική ανάπτυξη Παρνασσού και της ευρύτερης περιοχής

Τα έργα τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης του Παρνασσού και η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας συνάντησης στο Υπουργείο που είχαν η αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννης, ο Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος της ΕΤΑΔ κ. Γιώργος Τερζάκης, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΕΟΤ κα Ευριδίκη Κουρνέτα, καθώς και οι Δήμαρχοι Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος, και Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας κ. Ιωάννης Γεωργακός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Δελφών Νικόλαος Μολιώτης, ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Κώστας Γκιώνης, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής των Δελφών κα Έλλη Κοτσάνου- Ρομβοτσάνου, η Υπεύθυνη Τουρισμού του Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας, κα Αθανασία Στιβακτή.

Η Υπουργός επισήμανε την ανάγκη άμεσης προώθησης έργων εμπλουτισμού και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος που θα επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη όλης της ευρύτερης περιοχής. Τόνισε ότι το Υπουργείο υποστηρίζει την υλοποίηση τουριστικών έργων στην περιοχή, και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την στοχευμένη και αποτελεσματική προώθηση και προβολή των προορισμών του Παρνασσού.

Ειδικότερα:

• Εξετάστηκαν προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και της περιόδου λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της τοπικής τουριστικής οικονομίας για μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

• Συζητήθηκε η δρομολογούμενη ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού Κέντρου, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και δεν είχαν εγκαίρως προχωρήσει.

• Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση νέου έργου τεχνητής χιόνωσης, για το οποίο η Περιφέρεια θα διαθέσει ένα μέρος των απαιτούμενων πόρων και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από το νέο ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 (πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ). Για το έργο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα των εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και της ΕΤΑΔ.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στα έργα για την βελτίωση της οδικής πρόσβασης στο χιονοδρομικό και στην συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της ΕΤΑΔ για τα έργα αποχιονισμού.


Τέλος, συζητήθηκαν προτάσεις για την συνεργασία και στήριξη του Υπουργείου στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και σε ad hoc πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Παρνασσού, που θα περιλαμβάνει τη διενέργεια φεστιβάλ, πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων και σειράς άλλων προωθητικών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: