Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Εντυπωσιακή η παρουσίαση του λευκώματος του Αντώνη Μαζαράκη για την Κωπαϊδα

Μια εντυπωσιακή εκδήλωση για την Κωπαϊδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στους μαγευτικούς Κήπους Αλιάρτου, στα πλαίσια της παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος του Αντώνη Μαζαράκη «ΚΩΠΑΪΔΑ: Το σήμερα του παρελθόντος».


Με την παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής Αλιάρτου-Θεσπιέων, του Περιφερειάρχη Κων/νου Π. Μπακογιάννη, των Αντιπεριφερειαρχών Παπαθωμά Φανής, Μπακομήτρου Κ,Ταγγαλέγκα Ι, του Βουλευτή  Θηβαίου Νικολάου, εξαιρετικών επιστημόνων, καθηγητών πανεπιστημίων και πλήθους κόσμου, ο Αντώνης Μαζαράκης αναφέρθηκε στο έργο του και στην τεράστια προσπάθεια που έκανε, στις εμπειρίες που απέκτησε από αυτή την προσπάθεια, στην Κωπαΐδα που γνώρισε και φωτογράφισε, στους επιστήμονες που τον βοήθησαν και στους ανθρώπους που τον στήριξαν στην δημιουργία του λευκώματος, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά.
Οι ομιλητές επιστήμονες αναφέρθηκαν στην κωπαϊδα και κάλυψαν σφαιρικά, ανάλογα με το αντικείμενό τους όλες τις πλευρές της ( Γεωμορφολογία, Αρχαιολογία, υδάτινος πλούτος, Χλωρίδα, Πανίδα).
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια του Αντώνη Μαζαράκη, την οποία ο Δήμος στήριξε και το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή.
« Η φωτογραφική αποτύπωση της Κωπαίδας, σύμφωνα με το Δήμαρχο  Ντασιώτη Γ. ,αποτυπώνει την σύγχρονη ταυτότητα της Αλιάρτου την οποία και θέλουμε να αναδείξουμε και αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που διεκδικούμε την παραχώρηση των Κήπων στο Δήμο μας».
Ο Περιφειάρχης  Κώστας Π.Μπακογιάννης, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο του Αντώνη Μαζαράκη και αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Κωπαιδας, η οποία ανήκει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΑΔΕ ΕΦΗ

ΤΑΔΕ ΕΦΗ
Καθημερινά,10.00 με 12.00 το πρωί, με την Έφη Ντίνη