Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Πατούλη σε Σπίρτζη με αίτημα την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων στους Δήμους


Γ. Πατούλης: «Ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άρση του αδιεξόδου και το ξεπάγωμα σημαντικών έργων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Την αναστολή εφαρμογής του νόμου για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων στους Δήμους μέχρι να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα κληρώσεων, ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με επιστολή που απέστειλε στο υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.
Στην επιστολή επισημαίνει πως «τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο σύνολο σχεδόν των Δήμων της χώρας με την αναστολή των διαδικασιών των απ’ ευθείας αναθέσεων μικρών μεν έργων, πλην όμως απολύτως αναγκαίων για την υλοποίηση λειτουργικών αναγκών που δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν, είναι τεράστια» και υπογραμμίζει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης «για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος που υπηρετούμε, γιατί η εφαρμογή του νόμου χωρίς την επίλυση των παραπάνω εκκρεμοτήτων δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε επείγοντα έργα τα οποία προστατεύουν το συμφέρον των πολιτών μας και ενδεχόμενα ζωτικής φύσεως αγαθά».

Καταλήγοντας ο κ. Πατούλης τονίζει πως με δεδομένο ότι οι Δήμοι δεν έχουν καμία ευθύνη «για το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η λειτουργία του ηλεκτρονικού κέντρου το οποίο θα έπρεπε να ήταν έτοιμο μόλις εφαρμοζόταν ο νέος νόμος, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα» και συγκεκριμένα ζητά νομοθετική παρέμβαση «προς άρση αυτού του αδιεξόδου με την αναστολή εφαρμογής της διάταξης αυτής μέχρι ενάρξεως λειτουργίας του ηλεκτρονικού κέντρου έτσι ώστε οι Δήμοι να προχωρήσουν άμεσα με βάση το ισχύον καθεστώς των απ’ ευθείας αναθέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: