Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αύριο η έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΚΕΔΕ - Αποκλειστικό θέμα να ανατραπεί η πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόπειρα της Κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό του Δημάρχου !!!

Η  Κ.Ε.Δ.Ε. θα αντιδράσει δυναμικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αγνοήσει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και να «προσπεράσει» τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δήμων, επιβάλλοντας τους επιτροπεία.
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα συζήτησης την, πραξικοπηματικού χαρακτήρα, απόπειρα της κυβέρνησης  να καταργήσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, μετατρέποντας τους Δημάρχους σε υποτακτικούς της δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας.
Ειδικότερα αναμένεται να συζητηθεί η τροποποίηση του άρθρου 6 του νόμου Ν.4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με τη πρόταση που κατατέθηκε «συνιστώνται θέσεις Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται. Χαρακτηριστικά η πρόταση αναφέρει ότι «αναλαμβάνουν την εκτέλεση και διοικητική εφαρμογή της πολιτικής του αρμόδιου για διορισμό οργάνου».
Στην ουσία, αν θεσμοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, αφαιρείται η δυνατότητα άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των γενικών γραμματέων και επιβάλλονται Διοικητικοί Γραμματείς και Αναπληρωτές Διοικητικοί Γραμματείς
Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν οι δυναμικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους δημάρχους με στόχο να μην θεσμοθετηθεί η σχετική πρόταση.
Σε κάθε περίπτωση η Κ.Ε.Δ.Ε. θα αντιδράσει δυναμικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αγνοήσει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και να «προσπεράσει» τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δήμων, επιβάλλοντας τους επιτροπεία.  

Θα διαφυλάξουμε το Σύνταγμα και την αυτοτέλεια του θεσμού. Οι Δήμοι θα παραμείνουν στους Δημάρχους και στις τοπικές κοινωνίες και δεν πρόκειται να γίνουν λάφυρο καμιάς κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: