Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Στα έργα της Βοιωτίας αναφέρθηκε στον απολογισμό του ο Περιφερειάρχης!!! Είδατε πουθενά κανένα να αναφέρεται ο Δήμος Ορχομενού;;;


perΣτα έργα της Περιφέρειας στη Βοιωτία, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κ. Περγαντάς, στον σημερινό ετήσιο απολογισμό του, όπως είπε:
Το 2012, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ολοκληρώθηκαν, συνεχίζονται, δρομολογούνται και είναι προς συμβασιοποίηση σχολικές, κτιριακές και οδικές υποδομές και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 58 εκ. €.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν :
 Ο μεγάλος οδικός άξονας της νότιας πλευράς «Θίσβη – Κανάβαρι», έργο-γέφυρα του ΕΣΠΑ, που μετά την επαναδημοπράτησή του και την υπογραφή νέας σύμβασης τον Μάρτιο του 2012, προχωρά ολοταχώς.
 Η τμηματική αναβάθμιση του δρόμου «Θήβα – Λιβαδειά» με διαπλάτυνση τμήματος και κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στα Βάγια, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 Η βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου με εκτεταμένες παρεμβάσεις κατά τμήματα, όπως στον Περιφερειακό της Λιβαδειάς.
 Η κατασκευή του δρόμου Νεοχωράκι – Τανάγρα καθώς και η εξέλιξη πολύ σημαντικών μελετών όπως των δρόμων προς τα Δερβενοχώρια, του κόμβου Μουρικίου – Θήβα – Καναβάρι, της Ανατολικής παράκαμψης Θηβών, της παράκαμψης Αλιάρτου και Διστόμου – Οσίου Λουκά. Στόχος είναι η ωρίμανση των έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Βοιωτίας με προτεραιότητα τον οδικό άξονα Θήβα – Λιβαδειά.
 Παράλληλα, με διαρκείς παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτείται, με 11.205.000 € το έργο «Αρδευτικά Δίκτυα Λιβαδειάς, Α΄Φάση», που δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2013.
 Επιπλέον, από το Περιφερειακό μας Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε έργα πολιτισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής μέριμνας όπως :
• Την επανέκθεση των προϊστορικών, κλασσικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων Θήβας.
• Την υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρακίου και Ελαιώνα του Δήμου Θήβας, με τροφοδότηση και διύλιση νερού από το Μόρνο.
• Την κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων της ΔΕΠΟΔΑ Θήβας &
• Την κατασκευή του κέντρου γεροντολογίας και προνοιακής υποστήριξης στο Δήλεσι, που εντάξαμε το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: