Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΕΒΤ: Προκηρύχτηκε ο 3ος Εθνικός Διαγωνισμός Ecotrophelia 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) προκήρυξε πριν από λίγες ημέρες τον τρίτο εθνικό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA 2013. Ο Διαγωνισμός, που έχει πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτομία και την ευρηματικότητα που βρίσκουν πεδίο εφαρμογής σε έναν ζωτικής σημασίας τομέα: τη Βιομηχανία Τροφίμων.


Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες, φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί)  των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας, καλούνται να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής (τρόφιμα ή ποτά) με βασικό γνώρισμα στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, ενώ απαραίτητη είναι και η παρουσίαση ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος ο διαγωνισμός ECOTROPHELIA θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα: Πρώτα σε εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει στη χώρα του το διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας, και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό, με τους νικητές όλων των χωρών να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “ANUGA”, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολονία της Γερμανίας στις 6-7 Οκτωβρίου 2013.


Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων, δύο έως δέκα ατόμων, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα να κατατεθούν και προϊόντα που έχουν προκύψει από τη συνεργασία φοιτητών με εταιρείες τροφίμων και ποτών.

Τα βραβεία που θα λάβουν τα τρία καλύτερα προϊόντα είναι:
Ø  Χρυσό βραβείο: Χρηματικό έπαθλο και συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “ANUGA”.
Ø  Αργυρό βραβείο: Χρηματικό έπαθλο.
Ø  Χάλκινο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο.

 

Η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό πρέπει να σταλεί ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τον πλήρη Τεχνικό Φάκελο γραμμένο στα Αγγλικά έως τις 15 Ιουλίου 2013, ενώ η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου 2013.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έντυπα του διαγωνισμού επισκεφθείτε το site του Σ.Ε.Β.Τ. (www.sevt.gr) ή  επικοινωνήστε  με τη Δρ. Φ Σάλτα (Τ: 210 6711177, 210 6723215, e-mail: fotsal@sevt.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: