Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλέξης Μητρόπουλος από τη Λιβαδειά: "Το 2013 θα είναι κόλαση"!


Εικόνα0783
Για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το συνταξιοδοτικό, που φέρνει η ψήφιση του τρίτου μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων μίλησε στη Λιβαδειά ο εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αλέξης Μητρόπουλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και η ΕΛΜΕ Βοιωτίας. Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο το 2013 θα είναι κόλαση για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

«Αρχίζουν πλέον να εφαρμόζονται τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και ειδικότερα του νόμου 4093. Έχουμε συλλογικές συμβάσεις που αδρανοποιούνται, που παύουν να ισχύουν και το σημαντικότερο γεγονός του 2013 θα είναι η λήξη της μετενέργειας, όλων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας το Μάρτιο καθώς και η δυνατότητα της κυβέρνησης που ψηφίστηκε πρόσφατα να ορίζει κατ΄ έτος τον κατώτατο μισθό παίρνοντας το δικαίωμα από τη ΓΣΕΕ που πλέον απαγορεύεται να διαπραγματεύεται μισθολογικά ζητήματα», τόνισε σε δηλώσεις του.
Για να συμπληρώσει στη συνέχεια «από 1ης Απριλίου 2013 και κάθε Απρίλιο, όσο ισχύει το δημοσιονομικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση θα αποφασίζει αν θα κατέβει και άλλο ο κατώτατος μισθός και όπως όλοι γνωρίζουν επειδή το σύστημα στη χώρας μας είναι κατωτατοκεντρικό, δηλαδή επιδόματα και άλλες αποδοχές εξαρτώνται και προσδιορίζονται σε σχέση με το κατώτατο μισθό, πάμε τα επόμενα χρόνια σε μια καθίζηση όλων των μισθών του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα.
Το 2013 θα είναι έτος κόλαση για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα».
Προέβλεψε ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύπλευρες, με δυσάρεστα αποτελέσματα, για όλους.
«Μεγάλο θα είναι το σοκ που θα υποστούν τα τρία εκατομμύρια των συνταξιούχων που με το νόμο δεν θα πάρουν δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων. Αυτό θα στερήσει από τη αγορά 2,5 έως 3 δις ευρώ. Κατά συνέπεια θα λείψουν από τα ταμεία εισφορές, θα λείψουν εισοδήματα από τους δικαιούχους αλλά και θα λείψουν με τον βίαιο αυτό τρόπο εισοδήματα και από την αγορά που στενάζει, που εκπαραθυρώνει ανθρώπους και οδηγεί δυστυχώς αρκετούς σε απονενοημένες κινήσεις», πρόσθεσε.
mhr
Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα σς Γερμανία και ΗΠΑ, λέγοντας ότι, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, είχε θετικά απήχηση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Τόνισε ότι το καταστροφικό μνημόνιο δεν μπορεί να περπατήσει περαιτέρω το 2013 «η πατρίδα μας δεν μπορεί να προχωρήσει με 4,5 ύφεση, με τραγικά αδιέξοδα και με ρήτρα βουλγαροποίησης των Ελλήνων».
Επεσήμανε ότι «το μνημόνιο ήταν καταστροφική και αντεθνική επιλογή» και προσωπικά είπε «έστειλα ήδη επιστολή στον Νομικό Συμβούλιο του κράτους και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους καλώ να μην υπογραφούν οι γνωμοδοτήσεις,όπου απεμπολείται η εθνική κυριαρχία και επιτρέπεται κατάσχεση κατά όλων των περιουσιακών στοιχείων, για να πάρουμε τη μεγάλη δόση».
Επίσης σημείωσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου «πρέπει με συνεννόηση σε κάθε περίπτωση με την καταγγελία του μνημονίου και εκτός μνημονίου και με τη σθεναρή διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα ροής στον τόπο μας, να κάνουμε μια άλλη διαπραγμάτευση, για να μπει μπροστά ο τόπος. Έτσι όπως κυβερνιόμαστε τώρα, πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ και δική μου είναι, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ο περήφανος λαός της πατρίδας μας».
Όσον αφορά την πολυφωνία που εμφανίζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «θα τη μαζέψουν» μέσω και των νέων οργανωτικών δομών. 
Πηγή: http://www.siriosfm.gr/?page_id=33584  

Δεν υπάρχουν σχόλια: