Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Με ελπίδες … καλωσόρισαν το νέο χρόνο τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας από το Παράρτημα της Θήβας


Μια πρώτη ενημέρωση από την ΑΝΔΙΑ 
και τον ΕΦΕΠΑΕ σχετικά με τα νέα
 προγράμματα για τις ΜμΕ
που θα … τρέξουν από την Άνοιξη του 2013Μια … διπλή συνάντηση οργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013, με αφορμή την πραγματοποίηση της τακτικής συνεδρίασής του στο Παράρτημα της Θήβας, καθώς συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης με ενημέρωση από τους εκπροσώπους την ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας και του ΕΦΕΠΑΕ σχετικά με τα νέα προγράμματα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/2013/01/25-25-2013.html ) και παράλληλα έγινε η κοπή της βασιλόπιτας για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου.

Παρουσία, λοιπόν, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Γρηγόρη Ντάνου μαζί με συνεργάτες του από τον ΕΦΕΠΑΕ, τον ενδιάμεσο φορέα που μαζί με τα κατά τόπους Επιμελητήρια θα υλοποιήσουν νέα προγράμματα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ολοκληρώθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην πόλη της Θήβας. Την συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία της, όμως, και η νέα θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, η οποία ως γνωστόν κατέχει τις αρμοδιότητες που αφορά τις υπηρεσίες Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μ` αυτό τον τρόπο, όπως και η ίδια αλλά και οικοδεσπότης Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ξεκινούν μια νέα συνεργασία για την ενίσχυση όλων των εμπλεκόμενων σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αρμοδιότητές της.

Στο καλωσόρισμά του, ο κ. Αγνιάδης αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες όλες οι επιχειρήσεις καλούνται πλέον να επιβιώσουν, χαρακτήρισε ελπιδοφόρα κάθε νέα προσπάθεια ενίσχυσής τους από το Υπουργείο Ανάπτυξης ενώ ζήτησε τη συνεργασία όλων για να «σταθούμε στα πόδια μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο προσκεκλημένος Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Γρηγόρης Ντάνος ευχαρίστησε το ΔΣ για την πρόσκληση και ανέλυσε σε γενικές γραμμές τις προοπτικές που δίνουν για τις ΜμΕ τα νέα προγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το ΥΠΑΑΑΝ (http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/2013/01/25_21.html) - http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/2013/01/8.html ). Δήλωσε πως εκείνος και οι συνεργάτες του στη Λαμία είναι διαθέσιμοι για οποιοδήποτε επιθυμεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.

Στην συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις από τα μέλη του ΔΣ, μεταξύ των οποίων ήταν και ο κ. Χρήστος Χαρατσής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, ο οποίος χαιρέτισε την έναρξη των προγραμμάτων που θα δώσουν μια ανάσα στις επιχειρήσεις (http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5840.html ), δεν παρέλειψε, όμως να αναφερθεί στις παρεμβάσεις του (http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6426.html )  με τις οποίες κατήγγειλε το ΥΠΑΑΝ για την εξαίρεση του κλάδου της εστίασης από το ΕΣΠΑ και όχι μόνο.

Μετά από ένα παραγωγικό διάλογο, στον οποία να σημειωθεί πως συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι όλων των Σωματείων της Επαρχίας Θηβών που ανήκουν στην Ο.Ε.Β.Ε.Θ, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Α` Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Ξενάκης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Χαρατσής έκοψαν την βασιλόπιτα του νέου χρόνου! Το φλουρί έπεσε στον κ. Χρήστο Γρεασίδη από το Σωματείο Κομμωτών της Θήβας, ο οποίος κέρδισε ένα επίχρυσο έμβλημα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, μια συλλεκτική δημιουργία της κας Έφης Πέτσα - Στάμου. 

Αμέσως μετά, ο κ. Γρηγόρης Ντάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε στο Orcomenos Press… 


Δηλώσεις έκανε ακόμη ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης. 

Παρούσα όπως αναφέραμε ήταν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου χρόνου και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, η οποία είπε στο Orchomenos Press… 

Τέλος, ο δυναμικός όπως πάντοτε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κ. Χρήστος Χαρατσής μας είπε… Δεν υπάρχουν σχόλια: