11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί η ΠΑΣΕΓΕΣ τους αγρότες


Κάλεσμα προς τους αγρότες να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέττος Καραμίχας, προτρέποντας ταυτόχρονα τους Θεσσαλούς αγρότες να συγκεντρωθούν στον κόμβο της Νίκαιας, αλλά και σημειώνοντας την αναγκαιότητα να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες.
Η έκκληση έγινε στο περιθώριο πανελλαδικής σύσκεψης που συγκάλεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή των προεδρείων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και συσπειρώσεων του αγροτικού κινήματος, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο. Η συμμετοχή είναι εξαιρετικά μεγάλη και δυναμική.

Στόχος της σύσκεψης είναι να διαμορφωθεί από κοινού ένα πλαίσιο δράσεων για την ανατροπή «της σκληρής και ανάλγητης αντιαγροτικής πολιτικής» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΑΣΕΓΕΣ. Μετά τη σύσκεψη, τα αγροτικά και συνεταιριστικά στελέχη θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα επιδώσουν το ψήφισμα που αναμένεται να συναποφασίσουν.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία η συνολική επιβάρυνση των αγροτών τόσο από τα μέτρα του μνημονίου όσο και από τον πρόσφατο φορολογικό νόμο "θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, εξανεμίζοντας έτσι σχεδόν το σύνολο των κοινοτικών ενισχύσεων ύψους 2,2 δισ.ευρώ που έλαβαν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: