Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ: Συνάντηση με τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά


Το 2ο Γυμνάσιο Ορχομενού και η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας οργανώνουν συνάντηση των μαθητών του σχολείου με το συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Φίλιππο Μανδηλαρά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9 πμ. Οι μαθητές  θα συζητήσουν με το συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή τα βιβλία του «Κάπου ν’ανήκεις», «Ύαινες» και «Ζωή σαν ασανσέρ».


Ο  Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Παρίσι και στη συνέχεια άλλαξε κλάδο και στράφηκε στις κοινωνικές σπουδές μελετώντας τα ξωτικά του Ελλαδικού και Μεσογειακού χώρου. Την ίδια εποχή γνώρισε και ασχολήθηκε με τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής.
Απόρροια των σπουδών του είναι κατ’ αρχάς η ενασχόλησή του με τον ελληνικό υπερρεαλισμό και ιδιαίτερα με τον ποιητή Νίκο Γκάτσο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη δημιουργία και την εφαρμογή μιας μεθόδου Δημιουργικής Γραφής για παιδιά αλλά και για ενήλικες. Από το 1998 ασχολείται συστηματικά με την παιδική λογοτεχνία ως μεταφραστής, επιμελητής, αναγνώστης και συγγραφέας, ενώ επισκέπτεται σχολεία όπου στήνει αυτοσχέδιες παραστάσεις με τη συμμετοχή των μαθητών που δραματοποιούν ελεύθερα τις ιστορίες που έχει εκδώσει.

Μερικά από τα έργα του:             

1. Ο Ηρακλής
2. Τα μπανανόψαρα                                                         
3. Αστροφεγγιά
4. Πιάστε τους
5. Τα ξωτικά
6. Ο παππούς μας άφησε
7. Το ταξίδι του Οδυσσέα
8. Το κουτί της Πανδώρας
9. Η φεγγαρόσουπα
10. Νίκη
11. Το Έπος του ‘40
12. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: