Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου γιορτάζει ο Άγιος Σώστης: Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλατεία Αθάμαντος



Διήμερες εκδηλώσεις με τη συνεργασία του Δήμου Ορχομενού και τοπικών Συλλόγων πλαισιώνουν τους φετινούς εορτασμούς  για τον σπάνιο και περίτεχνο μικρό και τόσο χαρακτηριστικό Ναό του Αγίου Σώστη που κοσμεί στην Πλατεία Αθάμαντος στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας για πάνω από 1.000 χρόνια!  

Συγκεκριμένα,την παραμονή και αμέσως μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος φέτος θα γίνει στο προαύλιο της εκκλησίας λόγω των έργων ανακατασκευής του (θυμίζουμε http://orchomenos-press.blogspot.gr/2010/08/11.html) και της περιφοράς της εικόνας στους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής, στην πλατεία θα χορέψουν τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού ενώ συντροφιά θα μας κρατήσει και η ορχήστρα του Παντελή Τσακιρίδη. Η εκδήλωση φέρει τον γενικό τίτλο «Μια βραδιά για την πόλη μας».
Την επόμενη το πρωί θα γίνει Θεία Λειτουργία και ανήμερα το βράδυ λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. θα… «ΠΑΜΕ ΣΑΣ ΑΛΛΩΤΕ», μια εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού που συνδιοργανώνουν με την Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού – Οικολογικό Σύλλογο και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού.
Στη βραδιά συμμετέχουν ο Σύλλογος Φυσιολατρών Ορχομενού, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Η Δαδιώτικη Εστία» και η ακούραστη συλλέκτρια ειδών  λαϊκής τέχνης κα Βαρβάρα Γιαννακίτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: