Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

100 μέρες μετά τις εκλογές - 100 μέρες πλάνης και οπισθοδρόμησης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



26 Σεπτεμβρίου 2012


Έφθασαν μόλις εκατό μέρες μετά από τις εκλογές του Ιουνίου, για να αποδειχθεί η πλάνη στην οποία οδήγησε τη χώρα και την κοινωνία, η συγκυβέρνηση του παλαιοκομματικού κατεστημένου.
Οι υποσχέσεις αθετήθηκαν, κομβικοί τομείς του Κράτους έπαψαν να λειτουργούν, οι μισθοί τοποθετήθηκαν -για μία ακόμη φορά- στην “κλίνη του Προκρούστη” και το χέρι του Υπουργού των Οικονομικών μπαίνει όλο και πιο βαθιά στις τσέπες των πολιτών για να τους κλέψει.

Και όμως, μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς υποσχόταν:
-Αύξηση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδομάτων και ειδικών μισθολογίων.
- Επίδομα ανεργίας και σε μη μισθωτούς.
- Όχι άλλες μειώσεις μισθών.
- Ελάφρυνση των δανειοληπτών.
- Αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
- Επέκταση της λήψης επιδόματος ανεργίας, από ένα, σε δύο χρόνια.
- Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ.
- Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών.
- Αναστολή των εγγραφών των δύο τελευταίων ετών στον “Τειρεσία”.
- Συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο.
- Προώθηση αποκρατικοποιήσεων.

Όμως, όλο αυτό το διάστημα των εκατό ημερών, η μόνη “μεταρρύθμιση” που υλοποιήθηκε, ήταν να ...μην μειωθεί το υπερτροφικό μέγεθος του Δημόσιου τομέα!
Σήμερα ο λαός αντιλαμβάνεται ότι, για μία ακόμη φορά έπεσε θύμα των ίδιων κομματικών συμμοριών που τον κοροϊδεύουν επί δεκαετίες. Σήμερα ο λαός αντιλαμβάνεται ότι τον εξαπάτησαν. Το ίδιο σύστημα που μας οδήγησε στην κρίση, τώρα μας σέρνει στην οικονομική εξαθλίωση και στην εθνική καταστροφή.
Η χώρα δε χρειάζεται μόνο αλλαγή πλεύσης. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας του διεφθαρμένου κομματικού κράτους και των μηχανισμών που το συντηρούν προς όφελός τους. Νοοτροπίας που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι, δεν υπάρχουν άλλα “δωρεάν γεύματα”, όπως μας υπόσχονται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας. Νοοτροπία που θα μας οδηγήσει να συνειδητοποιήσουμε -όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι λαοί που προοδεύουν- την “κοινή λογική”, που δεν είναι άλλη από την οργάνωση της οικονομίας και του κράτους με στόχο την ανάπτυξη και την  έξοδο μας από την κρίση.
Οι 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης, υπήρξαν τραγικές! Για το καλό της χώρας, για το καλό της κοινωνίας μας, της ευχόμαστε να μην μακροημερεύσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: