Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αυλαία για τις «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης»


Με μία εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά έκλεισαν οι Μικρασιάτες τον κύκλο των καθιερωμένων ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων τους «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης» στα πλαίσια της ανάδειξης και διατήρησης των ηθών, των εθίμων, της ιστορίας και του πολιτισμού τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Η κεντρική πλατεία της Θήβα μετατράπηκε για περίπου δύο ώρες την Κυριακή σε «αυλή του παιχνιδιού» με τη βοήθεια της Μικρασιάτισσας παιδαγωγού και ηθοποιού Μαρίας Δεληκωνσταντή, που περιελάμβανε θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, μουσικό-κινητικές ασκήσεις και ζωγραφική.

Δύο μέρες νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και η μικρασιατική βεγγέρα στη γειτονιά, όπου οι γυναίκες της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας μαγείρεψαν παραδοσιακά και μεσογειακά φαγητά, ενώ ο κόσμος διασκέδασε, χόρεψε και τραγούδησε μικρασιάτικα τραγούδια.

Οι «ιωνικές μέρες πολιτισμού και παράδοσης» περιελάμβαναν φέτος κινηματογραφικές και μουσικές βραδιές, τα εγκαίνια του νέου χώρου της Ένωσης για Βυζαντινή Μουσική , εκθέσεις με φωτογραφίες και κάρτ ποστάλ  και δραστηριότητες για παιδιά.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, που τίμησε τις εκδηλώσεις της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Οι απόγονοι των Μικρασιάτων διοργάνωσαν και φέτος μοναδικές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας ότι δεν ξεχνούν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους. Ας γίνει αυτό παράδειγμα για όλους μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, που επιβάλλουν την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση μας να καταφύγουμε στον πολιτισμό, ώστε να αντλήσουμε θάρρος, δύναμη και κουράγιο. Εύχομαι σε όλους και του χρόνου με υγεία!»


Δεν υπάρχουν σχόλια: