Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

«Από χθες έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Απόφασης για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου που αφορά τους αγρότες για το 2012 (αφορά στην καλλιεργητική περίοδο  2011), ξεκίνησε η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων από την αρμόδια τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ χθες το απόγευμα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, όπως είχε ανακοινωθεί.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης (50%) αφορά 438.363 δικαιούχους στους οποίους καταβάλλεται συνολικά το ποσό των 81.581.038 ευρώ. Τα ποσά πληρωμής είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους δικαιούχους από σήμερα το πρωί, ενώ για τους κατόχους κάρτας (ΑΤΜ) από χθες αργά το βράδυ.
Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για το ακριβές ποσό επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που θα λάβουν, από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης μιλώντας σήμερα στο Ρ/Φ ΣΚΑΪ 100,3 και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών στους αγρότες είπε:

«Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους αγρότες, όπως εξάλλου είχαμε δεσμευτεί, ότι από χθες έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών, σε μια προσπάθεια που κάνουμε να βοηθήσουμε στη μείωση του κόστους των εισροών.
Επιστρέφουμε λοιπόν, τμήμα αυτού του κόστους των πετρελαιοειδών, ως επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Άρα από σήμερα το πρωί είτε από τα μηχανήματα ανάληψης (ΑΤΜ) της τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ, είτε από τους λογαριασμούς τους, οι γεωργοί μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους. Και φυσικά μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορούν να δουν το ύψος του ποσού που τους αναλογεί.
Αφορά περίπου 430.000 δικαιούχους και δίνεται ένα ποσό της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το 50% του ποσού που δικαιούνται. Το άλλο 50% θα δοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Τα χρήματα αυτά είναι δικοί μας πόροι. Γι’ αυτό και τονίζω ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε ευρώ-ευρώ χρήματα, θέλουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες να τα καταφέρουν στο επάγγελμά τους και να τα καταφέρουν στις καλλιέργειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: