Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου

Την καθολική απογραφή -με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ -πολυτεκνικά επιδόματα, συντάξεις, συντάξεις ανασφαλίστων και υπερήλικων-, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου και οι τεχνικές λεπτομέρειες (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ) γθα γίνουν γνωστές με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο διοικητής του Οργανισμού.
Όσοι δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία της απογραφής, θα γίνεται αυτόματα διακοπή της καταβολής σύνταξης ή οποιασδήποτε παροχής τους.
«Η αποκατάσταση της νομιμότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και όλη την κυβέρνηση. Μετά το ΙΚΑ, συνεχίζεται η απογραφή σε ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία που αφορά τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια άτομα» είπε ο κ. Βρούτσης.
«Το υπουργείο έχει βάλει στόχο την εξυγίανση των ταμείων από 'μαϊμού' συντάξεις και επιδοματούχους 'φαντάσματα'. Είναι θέμα πρώτα απ' όλα κοινωνικής δικαιοσύνης προς όλους, κυρίως δε προς τους νόμιμους συνταξιούχους αλλά και τις επόμενες γενιές ασφαλισμένων» προσέθεσε.  Πηγή http://lamiastar.gr/index.php/ellada/nea-apo-tin-ellada/koinwnia/15024--------1----30-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: