Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τα παιδιά της πόλης μας... ζωγράφισαν τους Αρχαιολογικούς Χώρους!

Την Κυριακή 23/9/2012 πραγματοποιήθκε με πολύ μεγάλη  επιτυχία η ημερίδα δράσης που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού στο προαύλιο του Ι.Ν Παναγίας Σκριπούς. 

Τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης μας συμμετείχαν με  κέφι στις δράσεις που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι οι εκπαιδευτικοί :
 Μαίρη Μερτζάνη,Κατερίνα Καραγκούνη και Έλενα Δεδούση.Δράσεις που σκοπό είχαν την ενημέρωση των παιδιών στην ιστορία της πόλης μας.
Κοντά τους ο πάντα ακούραστος πατέρας .Χ. Χατζηχαραλάμπους που ξενάγησε τα παιδιά στο ναό της Παναγίας μας και τους μίλησε για την ιστορία του.
Στο τέλος ο κ.Νίκος Καραδήμας ενθουσίασε μικρούς αλλά και ..μεγάλους σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας  μαζί τους.


Τη δράση παρακολούθησαν ο δημοτικός σύμβουλος κ Γ.Καλαμπόκας  ( ο προηγούμενος πρόεδρος της Δ.Β.Ο) ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ορχομενού κ .Α. Ραζακιάς ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου  αλλά και πολλοί γονείς .
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω που εθελοντικά πρόσφεραν τη ενεργή συμμετοχή τους στη Δ.Β.Ο. Ευχαριστούμε επίσης τα βιβλιοπωλεία : Τούλας  Παπασταύρου και Ηλία Κουμαντάνου όπως επίσης και τον Πολιτιστικό και Παραδοσιακό σύλλογο Ορχομενού που μας βοήθησαν.
Η ανάδειξηκαι αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας .
Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι να γνωρίζουμε την ιστορία μας  κα την περασμένη Κυριακή ένα μικρό βήμα έγινε. 


Πηγή http://divorchom.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: