Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Νίκος Παπαγγελής: «Ο αγώνας για την αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι διαρκής, αδιαπραγμάτευτος και αποτελεσματικός»



Σε συνέχεια των χθεσινών διαδικασιών όσον αφορά τις υποψηφιότητες για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Νίκος Παπαγγελής έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
Ο αγώνας για την αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι διαρκής, αδιαπραγμάτευτος και αποτελεσματικός. Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα μας, επιβάλλει η αυτοδιοίκηση μέσα από την υλοποίηση του νέου θεσμού του Καλλικράτη, να φέρει τον πολίτη μπροστά στις εξελίξεις, να τον καταστήσει ικανό να συνδιαμορφώσει και να συναποφασίσει την πορεία και το ρόλο που θα διαδραματίσει στο μέλλον, ο Δήμος του και η Περιφέρειά του. Οκτώ μήνες μετά το άλμα στην μεγάλη μεταρρύθμιση (πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοδιοικητικών), αποδεικνύεται ότι μοναδικά όπλα για την εξυπηρέτηση του νέου θεσμού, είναι η οργάνωση, ο προγραμματισμός, η σκληρή δουλειά και η διεκδίκηση των πόρων της αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ένας νέος, στρατηγικής σημασίας θεσμός, θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της αυτοδιοίκησης.
Η περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας πρέπει,




  • να αναδείξει τα φλέγοντα ζητήματα της αυτοδιοίκησης,

  • να προτείνει λύσεις,

  • να συντονίσει δράσεις

  • και να διεκδικήσει.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες που διαχρονικά ακολουθεί η αυτοδιοίκηση, δηλαδή η ανταλλαγή απόψεων και η σύνθεση, είναι τα στοιχεία που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του θεσμού και στην προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.

Νικόλαος Παπαγγελής
Δήμαρχος Λεβαδέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: