Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

86χρονη από το Άρμα Τανάγρας το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Βοιωτία



Συντάχθηκε απο την Μαρία Τσατζαλή
Ο ιός του Δυτικού Νείλου χτύπησε και στην Βοιωτία. Ο θάνατος μιας 86χρονης από το Άρμα Τανάγρας καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα του ιού. Η άτυχη γυναίκα που εμφάνισε συμπτώματα μετά από τσίμπημα κουνουπιού μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου κατέληξε λόγω και της βεβαρημένης υγείας της. Περιφέρεια και δημοτική αρχή προχώρησαν στην ενημέρωση των κατοίκων αλλά και στους απαραίτητους ψεκασμούς.

Απόψε στις 22:00 το βράδυ θα γίνει ένας ειδικός ψεκασμός η λεγόμενη εκ-νέφωση και οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, να απομακρύνουν κατοικίδια ζώα αλλά και να σκεπάσουν φυτά στις αυλές και τα περιβόλια τους.
Χτες το βράδυ γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσαν τους κατοίκους του δήμου Τανάγρας για τα μέτρα αυτοπροστασίας και τους μοίρασαν και το απαραίτητο ενημερωτικό έντυπο υλικό του υπουργείου Υγείας. Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπακομήτρος αλλά και ο δήμαρχος Β.Γεωργίου διαβεβαιώνουν ότι οι προληπτικοί ψεκασμοί είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα. Οι εστίες κουνουπιών στην Βοιωτία αλλά και στην Στερεά έχουν χαρτογραφηθεί. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο http://www.lamiastar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11131:86-&catid=52:2010-03-15-14-02-17&Itemid=83

Δεν υπάρχουν σχόλια: