Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Επιτόπιοι έλεγχοι για την ομαλή διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης στη Θήβα

Καταγγελία από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Βενιζέλο για προκλητική υποβάθμιση του ρόλου της σχετικής επιτροπής του Δήμου

Επιτόπιους ελέγχους στο χώρο διεξαγωγής του παζαριού πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου, μέλη της αρμόδιας επιτροπής, συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας και υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας Θήβας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι όποιες παραβάσεις και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις, είτε για επέκταση πάγκου παράγκας πέραν του προπληρωμένου και επιτρεπτού, είτε για παράνομη κατάληψη χώρου από μικροπωλητές που δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα για την εκμίσθωση περιπτέρου (παράγκας).

Η εκμίσθωση των θέσεων των παραγκών στις οποίες ασκούν τη δραστηριότητά τους οι έμποροι πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας με δημόσια αναγγελία των προς διάθεση παραγκών και το όνομα εκείνου που επιθυμούσε να τις κατοχυρώσει. Η διαδικασία κύλησε χωρίς καμία ένσταση είτε από τα μέλη της επιτροπής ( συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης) είτε από τους εμπόρους. Επικράτησε ένα αίσθημα σεβασμού και αλληλεγγύης και κανένας διαγωνιζόμενος δεν αμφισβήτησε την επιλογή των υπολοίπων.
Οι άδειες συμμετοχής θα εκδοθούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου και θα έχουν ισχύ για συγκεκριμένο χώρο και θέση.
Το παζάρι της Θήβας για το 2011 διεξάγεται στο κέντρο της πόλης κατά το χρονικό διάστημα 23 με 29 Αυγούστου, επί της οδού Πινδάρου, (έναρξη από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Σκουρτανιώτη και τέλος μέχρι και την αρχή της οδού Λ. Μπέλλου απέναντι από το Μουσείο) με περίπτερα διαστάσεων 3 Χ 3 μέτρα, καθώς και με ράντζα, πλην του διαστήματος μεταξύ των οδών Οιδίποδος και Αντιγόνης όπου τα περίπτερα είναι διαστάσεων 3 Χ 4 μ..
Τα είδη που πωλούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι: είδη ένδυσης- υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβάς, κουδούνια και παραδοσιακά είδη, είδη δώρων και βιβλία.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θηβαίων και επικεφαλής της επιτροπής κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρος του Δημάρχου Θηβαίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, όλους τους εμπόρους που ήρθαν και τίμησαν την πόλη μας.
Από την πλευρά μας
πράξαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε προκειμένου να μείνουν ευχαριστημένοι οι επαγγελματίες από τη φιλοξενία. Σε ότι αφορά τους Θηβαίους εμπόρους, ζήτησαν και πήραν την μεγαλύτερη έκπτωση (80%) στην τιμή της παράγκας, ένα ποσοστό το οποίο δεν δίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι.
Ικανοποιημένοι είμαστε και εμείς μέχρι στιγμής γιατί έχουμε πληρότητα στις παράγκες, μόνο μια δεν έχει διατεθεί ακόμα, ενώ κάνουμε προσπάθειες να καλύψουμε και πεζοδρόμια για να πουλήσουμε κάποια ράντζα.
Τέλος, ευχόμαστε σε όλους καλές δουλειές και του χρόνου θα κοιτάξουμε μέσα από τα λάθη μας να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να είμαστε ακόμα καλύτεροι στη διοργάνωση».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων με την υπ’ αριθ. 269/2011 (18η Τακτική Συνεδρίαση στις 20-7-2011) συζήτησε θέματα που αφορούν την οργάνωση και την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης έτους 2011.
Μέσα από την συνεδρίαση προέκυψε και η αρμόδια επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο τήρησης των διαδικασιών διεξαγωγής του παζαριού σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία.
Η επιτροπή αποτελείτε από τους:
1. Χατζησταμάτη Ανδρέα, Αντιδήμαρχο Θηβαίων 2. Δρένιο Σωτήριο 3. Μίχα Πέτρο 4. Πέτραινα Ηλία 5. Βενιζέλο Παναγιώτη 6. Βενιζέλο Κων/νο 7. Κολιγιάννη Λάζαρο
Πλην όμως μέχρι και χθες Τρίτη 23 Αυγούστου, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου δεν μας ζήτησαν να προβούμε στους απαραίτητους ελέγχους όπως δημόσια συζητήσαμε και αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θυμίζουμε ότι κατά την εμποροπανήγυρη του 2010, επί Δημοτικής θητείας Νίκου Σβίγγου, η Επιτροπή εκτελούσε κανονικά και απρόσκοπτα τα καθήκοντα της με την παρουσία όλων των μελών της και όχι επιλεκτικά!!! Θυμίζω ότι στην Επιτροπή αυτή συμμετείχαν από την τότε αντιπολίτευση οι δυο νυν αντιδήμαρχοι κ.κ. Χατζησταμάτης και Παπαδημητρίου καθώς και ο σημερινός Δήμαρχος κ. Νικολάου, ως μέλος, τότε, της Δημαρχιακής Επιτροπής!!! Όπως πληροφορήθηκα άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων και της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας, χωρίς καμία σχετική αρμοδιότητα και εξουσιοδότηση, συνόδευαν τους Δημοτικούς Αστυνόμους προβαίνοντας σε ελέγχους, αγνοώντας….(;;;) την ύπαρξη της Επιτροπής. Ζητώ από τον κ. Δήμαρχο να κληθούν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Επιτροπής και να σταματήσουν κάποιοι να αγνοούν κατά προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο τα θεσμοθετημένα όργανα που προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Κώστας Βενιζέλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: