Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Διακανονισμός οφειλών στη ΔΕΗ για χρέη από αγρότες και συνεταιρισμούς«Τα τοπικά καταστήματα της ΔΕΗ αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή τα αγροτικά αιτήματα για διακανονισμό οφειλών λόγω αντικειμενικών δυσκολιών», αναφέρεται σε έγγραφο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση-καταγγελία των βουλευτών του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου και Απόστολου Νάνου, ότι η ΔΕΗ διέκοψε το ρεύμα στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στο Μάτι Τυρνάβου-Αμπελώνας και Αγίας Σοφίας λόγω χρεών.
Οι δύο βουλευτές με την ερώτηση τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επισήμαιναν ότι η ΔΕΗ κάνει κάποιους διακανονισμούς στους διάφορους ΤΟΕΒ, αναβάλλει την οριστική διακοπή ρεύματος, ξανακόβοντάς το όμως κατά καιρούς, «εκβιάζοντας να εισπράξει χρήματα από αυτούς που δεν έχουν». Οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν επίσης υπογραμμίσει ότι «η κυβέρνηση χρωστάει στους αγρότες μεγάλα ποσά για το αγροτικό πετρέλαιο, διάφορες επιδοτήσεις, νιτρορύπανση, αποζημιώσεις για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι, ποσά δηλαδή που φτάνουν τα πέντε και δέκα χιλιάδες ευρώ για κάθε αγρότη».
Προς απάντηση της ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του κ. Ζερβού στο οποίο αναφέρεται ότι η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια ιδιαιτέρως ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική για την ηλεκτροδότηση και τιμολόγηση των αγροτικών εγκαταστάσεων και πως η επιβάρυνση της ΔΕΗ από αυτή την ευνοϊκή τιμολόγηση προς όφελος των αγροτών ανέρχεται σε περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Αναφέρεται επίσης ότι ειδικές περιπτώσεις αιτημάτων αγροτικών πελατών καθώς και φορέων που τους εκπροσωπούν (ΤΟΕΒ, Συνεταιρισμοί κ.α.) για διακανονισμό οφειλών λόγω αντικειμενικών αδυναμιών αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή από τα τοπικά καταστήματα της ΔΕΗ Α.Ε.». Πηγή http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: